Bir yalan gerçek oldu

MERVE ATEŞ - YENİ HABER
Bir yalan gerçek oldu

Elektrik kesintileri Konya’da hayatı felç etti. Vatandaş, elektrik kesintileri yüzünden ortaçağdan kalma günler yaşadı. Vizelerin başladığı haftada kesintiler nedeni ile mum ışığında ders çalışmak zorunda kalan öğrenciler tepkilerini sosyal medyadan dile getirdi. 1980’lerde öğrencilerin “Elektrikler kesildi ders çalışamadım öğretmenim” bahanesi 2014 Türkiye’sinde gerçek oldu.

 

MUM IŞIĞINDA, NOTLARLA BAŞBAŞA

Binlerce vatandaş MEDAŞ’ın çalışmalarından memnun değil, 1 yılı aşkındır sık sık elektrik kesintilerinin gerçekleştiği Konya’da son iki günde yaşananlar vatandaşı çileden çıkardı. Çağrı merkezlerinde görev yapan MEDAŞ çalışanlarının telefonlara bakmaması ise tepkilerin gittikçe büyümesine neden oldu.Bosna Hersek Mahallesi’nde yaşanan kesintiler nedeni ile vizelere çalışmakta zorlanan öğrenciler çareyi nostalji olarak rafa kaldırılan mumları yeniden yakmakta buldu.1980’lerde öğrencilerin   “Elektrikler kesildi ders çalışamadım öğretmenim” bahanesi 2014 Türkiye’sinde gerçek oldu.

BAŞBAKAN’A ŞİKAYET ETTİLER

Elektrik kesintileri nedeniyle herhangi bir açıklama da  yapmayan MEDAŞ, sosyal medyada alay konusu oldu. Meram Elektrik Dağıtım adına açılan Twitter hesabı kısa sürede paylaşım rekoru kırdı. Konyalı vatandaşlar çareyi MEDAŞ’ı Enerji ve Tabi Kaynaklar  Bakanı Taner Yıldız ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sosyal medya üzerinden şikayet etmekte buldu.

“ELEKTRİK ALAMIYORUM Kİ”

Konyalı 2 gün süren elektrik kesintisinde “ Neden sevmiyorsun Meram’ı, elektrik alamıyorum ki”, “Sizden aldığımız elektrik döndü negatife dönmeyecek bir daha pozitife”, cümleleri ile derdini kamuoyu ile paylaştı.

bir-yalan-gercek-oldu-(1).pngbir-yalan-gercek-oldu-(2).pngbir-yalan-gercek-oldu-(3).pngbir-yalan-gercek-oldu-(4).pngbir-yalan-gercek-oldu-(5).png