Bırakacaktım tehdit ettiler vazgeçtim

Aziz Yıldırım, başkanlığı bırakmayı düşündüğünü ancak “Bırakmazsan ‘seni vururuz, vurdururuz’ diyorlar” şeklinde gazetelerde çıkan ilanlardan sonra fikrinin değiştiğini ve yeniden aday olduğunu açıkladı.
Bırakacaktım tehdit ettiler vazgeçtim

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, hafta sonu yapılacak seçimli olağan genel kurulda başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı. Görevi bırakma yönündeki düşüncesini ifade edip, bir iki gün düşündükten sonra karar vereceğini açıklayacağını belirten Yıldırım, kendisini istifaya davet eden gazete ilanını görünce fikrinin değiştiğini söyledi. Yıldırım, “Gazetede gördüğüm ilandan dolayı konuşmalarımın şekli değişti. Belki bırakma yönünde de bir düşüncem olacaktı bugün sizlere, onu söyleyecektim. 'Bir iki gün daha düşüneceğim, sonra karar vereceğim' diyecektim ama bu gazeteyi görünce kararım değişti. Beni tehdit ediyorlar” diye konuştu. Şike davasıyla ilgili mahkeme neticelenene kadar aday olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Bu ilan olmasaydı bugün başka konuşacaktım. İsimlerini bile saklayarak böyle bir ilanı verenlerin tehditlerinden dolayı adayım. Ne zamana kadar? Mahkeme neticelenene kadar. Mahkeme neticelendiğinin ertesi günü yeni kongre kararı alacağım ve emaneti kongreye gelip teslim edeceğim” şeklinde konuştu.
TRİBÜNÜ İSTİYORUM!
Adaylığını yineleyen Yıldırım, “Herkes aday olabilir. Seçilirsem devam ederim, mahkemenin nokta koyduğu güne kadar. Lehimize karar verirse yine bırakacağım, aleyhimize verirse zaten bırakmış olacağım. Tribünde oturmayı istiyorum. Fenerbahçe yendiği zaman alkışlamak, yenildiği zaman üzülüp ama evime gidip hayatıma devam etmek istiyorum. Şu an öyle bir şey yapamıyorum. Hem üzülüyorum hem eve gidiyorum. Üzüntüsü sabaha kadar devam ediyor. Kimseyi suçlamıyorum. Suçu kendimde arıyorum. 'Neden başkanlık yapıyorsun? diye kendi kendime soruyorum” İfadelerini kullandı.
AMACIMIZ LEKEYİ TEMİZLEMEK
Aziz Yıldırım, tek davasının F.Bahçe'nin üzerine atılan lekenin temizlenmesi olduğunu vurgulayarak, “Mahkeme olumlu yönde karar verirse Fenerbahçe Kulübü ve biz temizlenmiş olacağız. Aksi olursa, ki böyle olmaması gerektiğine inanarak söylüyorum bunu, o zaman ben zaten Fenerbahçe Kulübü üyeliğinden istifa ederim. Böyle bir lekeyi taşımam. Fenerbahçe'ye de benim üzerimden taşıtmam” diye konuştu. Gazete ilanını verenlerin, 2011'de yine aynı ilanı verdiğini, bu kişileri kongrede rezil ettiğini ifade eden Yıldırım, “Fenerbahçe'yi bunların yöneteceğine inansam zaten ben bugün bırakırım, hiç düşünmem bırakırım” diye görüş belirtti.
TEHDİTLERDEN KORKMAM
Aziz Yıldırım, istifaya davet edildiği gazete ilanında tehdide maruz kaldığını belirterek, "(Rızan olmazsa, bırakmazsan, seni vururuz, vurdururuz) diyorlar. Benim anladığım o" dedi. Görev yaptığı 17 sene boyunca kimseden korkmadığını kaydeden Yıldırım, "Tehditle de kimseyi buradan gönderemezsiniz” dedi. Başkanlığı süresinde sadece genel kurulda hesap verdiğini kaydeden Yıldırım, "Üç tane bacaksıza hesap vermem. Öyle tehditlerden, bilmem nelerden korkacak adam değilim" diye konuştu. Bu tip şeylerin kendisini hırslandırdığını vurgulayan Fenerbahçe Başkanı, “Bundan sonra demokrasi için uğraştığım Fenerbahçe'de. Bunlar demokrasi saflarına gelmezlerse hesaplarını başka türlü de yaparız. Bu çapulcular gelemeyecekler buraya. Bunu bilsinler" şeklinde konuştu.
Paralel yapının mahkemelerinde yargılandık
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kendilerine edilen hakaretleri hak etmediklerini vurgulayarak, şike davasında “Paralel yapının mahkemelerinde yargılandık. Normal mahkemelerde yargılanmadık. Kanunda '3. veya 5. Sulh Ceza'da yargılanır' diyor. Biz gittik Beşiktaş Özel'de yargılandık. 'Kumpas' diyorlar, Sivas'a İlhan beyin elbise çantasında… Bundan daha büyük kumpas var mı ya… 3-4 Milyon Doları götürdük hiçbir polis görmedi… Adam çantasının içine koydu caddenin ortasında evine gitti yattı. 100 bin Doları evine götürüp yastığının altına koysan sabaha kadar uyanır bakarsın acaba ne oldu diye… Bu kadar mı insanlar aptaldı yani…" ifadelerini kullandı. Yıldırım, şike suçlamasının sadece kendilerine yapılmasına da tepki göstererek, “3 Temmuz'da hapse girdik. Ne dediler 'şike yaptılar'. Bizden önce 25 sene, 30 sene şike yapılıyor bu ülkede. Yurdeşen Karahasan'ın Bursa kalecisine verdiği, mahkemeye düştükleri bunları bir gün dile getirmedik. Mahkemeden aklanmışlar sözde. Dolandırıcılıktan suçlama. Yarın biz mahkemeden aklanırsak bu kadar hakaretleri hak ediyor muyuz?” şeklinde konuştu.
Futbolculara yumurta atanları tespit ettik
Başakşehir maçı sonrası futbolculara hakaret eden ve yabancı maddeler atanlara tepki gösteren Aziz Yıldırım, şunları kaydetti: “Futbol takımı şampiyon oldu, olmadı. Galatasaray 13 sene olmadı. Tutulan 100 adam gidip futbolculara hakaret ediyorlar, yumurta atıyorlar. Onların hepsini biliyorum, tespit ettirdim. Kanuni yoldan gereken her şeyi yapacağım. Bu çocuklar Rize'de kurşunlandı. Avrupa'da duydunuz mu bir takımın kurşunlandığını veya sporcusunun dövüldüğünü? Bu gazeteye ilan verenler mi arkalarında acaba? 'Sen çekilmezsen sana gösteririz, yaparız' diyor. Bunlar mı yaptılar?”
İsmail Kartal'a kefilim
Aziz Yıldırım, daha önce kefil olduğu teknik direktör İsmail Kartal'a yine destek verdi. İsmail Kartal'a yine kefil olduğunu vurgulayan Aziz Yıldırım, “Şampiyonluk kaçırdık. Benim suçlu. Ben 50 milyon Dolar veya Euro harcasaydım şampiyon olacaktım. Çok kıymetli mi olacaktım o zaman? Kulüp batak, Aziz Yıldırım büyük başkan. Ben bunu yapamam, Fenerbahçe'ye ihanet etmem” değerlendirmesinde bulundu.