'Birileri FETÖ mensuplarını karartma çabasından vazgeçmeli'

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, hain FETÖ'nün uzantılarını kollama çabası içerisinde olanların bulunduğunu belirterek, "Birileri, dindar duygusallığıyla bu örgüt mensuplarını karartma çabasından vazgeçmeli." dedi.
'Birileri FETÖ mensuplarını karartma çabasından vazgeçmeli'

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, AA muhabirinin, "15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasına ilişkin" sorularını yanıtladı.

"Türkiye, 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişimine maruz kaldı. Tehlike geçti mi son durum nedir?" sorusuna Külünk, "Hayır, tehlike geçmedi. Sadece birinci dalga geçti." karşılığını verdi.

Külünk, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi yaşadığının darbe kalkışması değil, darbe ötesi devleti teslim alma kalkışması olduğunu belirterek, "Bu bir işgal girişimi, bu işgal girişimi üzerinden Türkiye'nin bütün değerlerini, bağımsızlık, vatan, demokrasi, devlet, bayrak mefhumlarını teslim alma girişimiydi. Birinci dalgadan sonra ordu, emniyet güçleri, yargı ve diğer tüm kurumlardaki sağduyu harekete geçti." diye konuştu.

Hain FETÖ terör örgütünün uzantılarını hala koruma ve kollama çabası içerisinde olanlar bulunduğuna dikkati çeken Külünk, "Kim bunlar? Adının kim olduğunun önemi yok, ister siyasetçi olsun, ister kamu görevlisi. Listeler hazırlanıyor, bakıyorsunuz listeler hep alt düzeyde, memur, odacı, çaycı. Nerede bunların tepe yönetimleri? İmam, abi kadroları nerede? Bunları kim koruyor? Birileri hala dindar duygusallığıyla bu örgüt mensuplarını karartma çabasından vazgeçmeliler." diye konuştu. 

"Eğer hala daha sokağın bu ayağa kalkışını anlamayıp, 'bunları topyekün temizleyin' nidalarını duymayıp, bu örgüt mensuplarını koruma ve kollama çabası içerisinde olanlar, bu ihanete ortaktırlar." ifadesini kullanan Külünk, terör örgütü ile mücadelenin kesintisiz sürdürülmek zorunda olduğunu vurguladı.

"Alevi-Sünni çatışmasına yönelik operasyon yapabilirler"

Külünk, örgütün; Alevi-Sünni ile laik-antilaik çatışmasına ve Türk-Kürt kardeşliğine yönelik psikolojik operasyonlar yapabileceğini anlatarak şunları kaydetti:

"Hiç ummadık bir anda, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik saldırı olduğunu görebilirsiniz. Vatandaşlarımızın sinir uçlarına dokunmak ve tekrar sokağı hareketlendirmek isteyecekler. İtibar suikastlarına devam edecekler."