'Birileri güçlü bir Türkiye'nin varlığını hazmedemiyor'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Sadece 15 Temmuz değil, Suriye'deki, Musul'daki, Kuzey Irak'taki gelişmeler, bütün bu gelişmeler ortaya koyuyor ki birileri güçlü bir Türkiye'nin varlığını hazmedemiyor." dedi.
'Birileri güçlü bir Türkiye'nin varlığını hazmedemiyor'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Burdur'da Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'i ziyaret etti. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçerek partililerle bir araya gelen Kurtulmuş, Burdur'daki yeni il binasının hayırlı olmasını temenni etti.

Zor bir dönemden geçildiğini anlatan Kurtulmuş, "Türkiye 15 Temmuz'da Anadolu topraklarının gördüğü, en önemli ihanet hareketlerinden birisiyle karşı karşıya kaldı. Hatta bu topraklarda yaşadığımız en feci ihanet, 15 Temmuz akşamı yaşadığımız ihanettir." dedi.

Darbe girişiminde hainlerin içerisinde bulunanlardan hesap soracaklarını belirten Kurtulmuş, "Burunlarından fitil fitil getireceğiz inşallah. 15 Temmuz akşamı yaşananlar, ortaya çıkan tablo, bizlerin, bu salonlarda bulunanların hepsinin omuzlarına ilave yükler yüklemiştir. Her birimiz o akşamki o destansı mücadelenin ruhunu hem yaşamak hem yaşatmak mecburiyetindeyiz." diye konuştu.

Memlekette bir daha hain, aşağılık tertiplerin ortaya çıkmaması için 15 Temmuz'dan önce bir çalışılıyorsa 15 Temmuz'dan sonra 100 çalışmak, bin çalışmak gerektiğini belirten Kurtulmuş, "Bir daha bu milletin önünü kesmeye çalışacak eşkıya çeteleri hiçbir şekilde hayat bulmasınlar diye siyasette çok güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Toplumsal hayatta çok güçlü olmak mecburiyetindeyiz, halkla olan irtibatımızı, ilişkimizi giderek çok daha fazla kuvvetlendirmek mecburiyetindeyiz." dedi.

'Türkiye bugünkü seviyesinin kat kat üstüne çıkabilecek bir imkana sahip'

AK Parti'nin güçlü olmasının Türkiye'nin güçlü olması demek olduğunu belirten Kurtulmuş, AK Parti'nin kaderi ile Türkiye'nin kaderinin özdeşleştiğini söyledi.

Daha çok çalışmak mecburiyetinde olduklarını ifade eden Kurtulmuş, "Çünkü sadece 15 Temmuz değil ondan sonraki bütün gelişmeler, Suriye'deki, şu anda Musul'daki, Kuzey Irak'taki gelişmeler, bütün bu gelişmeler ortaya koyuyor ki birileri güçlü bir Türkiye'nin varlığını hazmedemiyor, istemiyorlar. Biz de güçlü olacağız. Türkiye bugünkü seviyesinin kat kat üstüne çıkabilecek bir imkana sahiptir. Zengin bir vatan toprağı üzerinde oturuyoruz." dedi.

Büyük resmi görmek gerektiğinin altını çizen Kurtulmuş, "FETÖ denilen bu eşkıya çetesi tek başına kendilerinden menkul bir şekilde ortaya çıkmış değillerdir. İnanın ki rahmetli Menderes'in idam sehpasında ipini çeken iradeyle 15 Temmuz akşamında sokaklara, tanklara çıkarak halkın üzerinden geçen irade aynı iradedir. Sağ sol kavgasıyla Türkiye'nin önünü kesmeye çalışan iradeyle Güneydoğu Anadolu'da, Doğu Anadolu'da sokaklara, caddelere hendekler kazarak, Türkiye'yi o hendeklerle meşgul etmek isteyen irade aynı iradedir." değerlendirmesinde bulundu.