Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Serdaroğlu Bilecik’te

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Bilecik'te Birleşik Metal-İş Sendikasına bağlı fabrika işçilerine seslendi.
Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Serdaroğlu Bilecik’te

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Bilecik'te Birleşik Metal-İş Sendikasına bağlı fabrika işçilerine seslendi.

Bilecik Belediyesi Sosyal Tesisleri Aile Çay Bahçesini önünde yoğun güvenlik önlemleri ile alana alınan işçilere Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da destek verdi. Burada bir konuşma yapan Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, kendilerinin Bilecik'e temsilcilik açtıklarından sonra burada sendikacılığın nasıl yapıldığını, işçi haklarının nasıl korunduğunu, işçilerin nasıl mücadele verdiğinden bahsetti. Serdaroğlu, "Sizler bu Bilecik'in meydanlarında yollarında izlerinizi bırakarak emek gösterdiniz. Her ne kadar bugün yollara iz bırakamasanız da, sizin yürüyüşünüz engellenmiş olsa da biz sözümüzü her yerde söyleriz, sesimizi her yerde duyururuz. Bugün buradaki coşkunuz zaten Bilecik'in öbür köşesinde duyulacak şekilde ortaya çıkıyor. Hepinize teşekkür ediyorum, hepinize başarılar diliyorum" dedi.

"Türkiye'de 10 yıllardır insanlar haklarını almak için mücadelesini sürdürüyor"

Serdaroğlu, 10 yıllardır insanların haklarını almak için mücadelelerini sürdürdüğünü ifade ederek, "Taleplerini dile getirmek için alanları, meydanları, yolları kullanıyor. Bu daha başlangıç bölgelerde ilk turlarımızı yapıyoruz. Daha bunun güçlü bir şekilde devamı gelecek. Belki fabrikalarda grevler başlayacak. Belki daha güçlü yürüyüşler gerçekleştirilecek grevlerden sonra. Belki grevlerimiz yasaklanacak, ama bu metal işçileri anayasadan doğan haklarını ve birilerinin engellemeye çalışmasına rağmen mücadelesini sonuna kadar verecektir. Engellenmiş sendikamız kapatılmış, konfederasyon kapatılmış. 12 yıl boyunca bu ülkenin işçilerinin başına çorap örülmüş ve ülkenin metal iş konu iş birlikçe düzene mahkum edilmiş. İşte bugün metal işçileri o sömürün çarkını kırmaya sömürün düzenini değiştirmeye çalışıyor haklarını almak için bütün baskılara rağmen direnmeye çalışıyor. Biz 12 Eylül'de de boyun eğmedik 2010 yılına kadar verilen mücadelelerde de hep yol gösterici görevi yaptık. Ama şunu gördük ki Birleşik Metal İş sendikası olarak artık bu düzen değişmeli. Toplu sözleşmedeki bu anlayış metal işçilerini her açıdan her dönemde bir adım geri götürüyor. Biz kararımızı verdik 2010'da verdiğimiz kararla birlikte yaklaşık 8 yıldır adım adım hedeflerimize ulaşmak için mücadelemizi ortaya koyuyoruz. 2010'da biliyorsunuz o gün iş konundaki diğer sendikalar renklerinin ne olduğunu hepiniz biliyorsunuz toplu sözleşmeyi 5-35'e imzaladılar. Yüzde anlamında 5- 35'e imzaladılar. Biz imzalamayacağız dedik ve fabrikalarda tek, tek göreve çıkılmaya başlandı. İşverenler ilk kez böyle bir direnişle ilk kez böyle bir tavırla karşılaştılar. Metal işverenlerin sendikası zannediyordu ki bu düzen hep böyle gidecek, gitmedi. Yeter dediler dur dediler onurlu metal işçileri 2010'da ve sevgili arkadaşlar kazanımlarla o süreci 5-35'in üzerinde kazanımlarla sona erdirdik. Grevler sonuçlandırıldı" dedi.

Serdaroğlu'nun konuşması işçiler tarafından sık sık sloganlar atılarak kesilirken, konuşmanın ardından kalabalık grup olaysız bir dağıldı.

İHA