'Birlik olursak hesapları bozarız'

Cumhurbaşkanı Vekili İsmet Yılmaz, 'Biz bir ve beraber oldukça, güçlü oldukça bu ülke üzerine plan kuranların planını boşa çıkartacağız. Hesap yapanların hesabını bozacağız' dedi.
'Birlik  olursak hesapları bozarız'

Cumhurbaşkanı Vekili İsmet Yılmaz, "Biz bir ve beraber oldukça, güçlü oldukça bu ülke üzerine plan kuranların planını boşa çıkartacağız. Hesap yapanların hesabını bozacağız" dedi.

Yılmaz, Doğanşar 51. Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal Festivali'ne katılmak üzere Sivas'ın Doğanşar ilçesine geldi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Yılmaz, son günlerde yaşanan terör saldırılarına değinerek, "Son zamanlarda ülkemizin bu zor döneminde, bu tür etkinliklerin yapılmamasını düşünen kardeşlerim de oluyordur. Zor günlerde daha güçlü olmamız lazım, daha güçlü olmak içinde birlik içinde olmamız lazım" dedi.

Yılmaz, birlikten kuvvet doğduğunu ve bu tür etkinliklere bugünlerde daha çok önem verilmesi gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Güçlü olmak için millet olarak, bir olmak, beraber olmak gerekir. Birlik ve beraberliğimizi ve aramızdaki muhabbeti artıran etkinliklere bugünlerde daha çok önem vermeliyiz. Biz, bir ve beraber oldukça, güçlü oldukça bu ülke üzerine plan kuranların planını boşa çıkartacağız. Hesap yapanların hesabını bozacağız. Ama bunun için tek şartımız, birliğimiz ve beraberliğimizi devam ettirmemizdir. Coğrafyamız kaderimizdir. Yaşadığımız bu coğrafyaya sahip olmanın bir bedeli var. Biz bu bedeli Malazgirt'ten bu yana şehitlerle, gazilerle ödüyoruz. Allah onların hepsinden de razı olsun. Şehitlerimize rahmet diliyorum, minnetle borcumuzu ifade ediyorum ve hayırla yad ediyorum. Ama bilin ki bundan sonra da bu topraklarda, 'Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır' düsturuyla her zaman can vermek isteyenler de olacaktır. Gün safları sıklaştırma, ayrılığa düşmeden birlik olma günü."

Yılmaz, gelenekleri yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmanın en önemli vazifeleri olduğunu belirtti. Güreşin, Türk milletinin gücünü tüm dünyaya gösteren milli sporu olduğuna işaret eden Yılmaz, "Dünya var oldukça bizler de Doğanşarlılar da bu geleneği yaşatacaktır. Yaptıklarımızla yetinmeyeceğiz. Bugüne kadar ne kadar çalışırsak çalışalım, yarın daha çok çalışacağız. Bir önceki günün hesabını tutmadan ileri bakacağız ve geçmişle kavga etmeyeceğiz. Bu millete nasıl daha çok hizmet edebiliriz diye düşüneceğiz" diye konuştu. 

Görevlerinin vakitlerinden fazla olduğunu kaydeden Yılmaz, "Çok çalışacağız ancak yorulmayacağız. İş bizden el çekmedikçe, biz işten el çekmeyeceğiz. Ahdimize, sözümüze ve vaadimize vefa göstereceğiz. Gelecek nesillere tek vatan üstünde, tek bayrak altında, tek millet olarak güçlü ve refah içinde aydınlık bir Türkiye bırakacağız. Hep birlikte bir olursak, beraber olursak geçmişimizden daha parlak bir geleceği birlikte inşa edebiliriz" diyerek sözlerini tamamladı.