Hatice Dursun

Hatice Dursun

Birlik ve kardeşliğe vesile Mirac Kandili

Birlik ve kardeşliğe vesile Mirac Kandili

İçerisinde bulunduğumuz mübarek iç aylarda Regaib Kandili ile başlayan mübarel gecelere idrak etmek sevincimiz Mirac Kandili ile devam ediyor.

Miraç Kandili, üç ayların ilki olan Receb ayının 27. gecesidir. Miraç, merdiven demektir. Resulullah efendimizin göklere çıkarıldığı, bilinmeyen yerlere götürüldüğü gecedir.

Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri de Miraç Gecesidir. Miraç bir yükseliştir. Miraç Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) mucizevi bir yolculukla Cenab-ı Hakkın huzuruna kabulü anlamına gelmektedir.

İslam âlemi için büyük müjdeler veren Mirac Kandil’inin ve üç ayların, birlik ve kardeşliğe vesile olması en büyük dileğimiz.

Bu mübarek geceleri fırsat bilerek en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor.  Miracın, manevi yükselişimiz olduğunu, onun da gönül ve ruh temizliğinden geçtiğini unutmayalım.

Bu önemli günlerde çevremizle, yakınlarımızla olan bağlarımızı gözden geçirirken, doğruluğun, dürüstlüğün, paylaşımın, hak ve hukuka riayetin insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu da unutmamız gerekiyor.

Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, Peygamber Efendimiz’in kutlu yolculuğunun anlamını kavramaya, insan olarak vazifelerimizi yerine getirmeye çalışalım.

Ayrıca bu mübarek gün ve geceler dargınlıkları ve kırgınlıkları geride bırakarak, kucaklaşmak, kaynaşmak, bir ve beraber olmak için güzel fırsatlar sunmaktadır.

Bu geceleri fırsat bilerek birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daima güçlendirmeli, koruyarak muhafaza etmeliyiz.

Bu anlamlı gecede dünya mazlumlarının da unutulmaması gerektiğini kanaatindeyim.

Mirac Kandili gecemiz  kendi semamıza, yani kalbimize ve iç dünyamıza bir yolculuk yapmamıza, arınmamıza, âlem-i İslam’ın ve bütün insanlığın yüksek değerlerle yücelmesine vesile olsun.

 Geceniz mübarek olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hatice Dursun Arşivi
SON YAZILAR