"Birtakım şer unsurlar Türkiye aleyhine çalışıyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, başta FETÖ olmak üzere birtakım şer unsurlarının ABD'de Türkiye aleyhine çalıştığını söyledi.
"Birtakım şer unsurlar Türkiye aleyhine çalışıyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, başta FETÖ olmak üzere birtakım şer unsurlarının ABD'de Türkiye aleyhine çalıştığını belirterek, "Lobişirketleri aracılığıyla buralarda Türkiye aleyhine birtakım şeyleri anlatmaya kalkanlar var. Bunu küçümsemeyelim." dedi.

Eker ile Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ali Sarıkaya, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Ahmet Berat Çonkar, milletvekilleri Ravza Kavakçı Kan, Sena Nur Çelik ve Emine Nur Günay'dan oluşan heyet, ABD'nin başkenti Washington yakınlarındaki Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezini ziyaret etti.

Burada cuma namazının ardından kentteki Türklerle bir araya gelen Eker, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi meydana gelen olayları ve yaşadıklarını anlattı.

Darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canına kastedildiğini belirten Eker, "Dünyada başka hiçbir lider, telefondan mesaj vererek milyonlarca insanı sokaklara gönderemez." diye konuştu.

Eker, Türkiye'nin 81 vilayetinde halkın, 25 günden fazla meydanlarda sabahlara kadar Türk bayraklarıyla demokrasi nöbeti tuttuğunu vurguladı.

Türkiye ve İslam aleminin aleyhine çalışan başta FETÖ olmak üzere birtakım şer unsurları bulunduğunu kaydeden Eker, bununla mücadele kapsamında bu hafta 25'ten fazla ABD Kongresi üyesiyle görüşmeler yaptıklarını, Türkiye'nin haklı tezlerini anlattıklarını bildirdi.

"Lobi şirketleri aracılığıyla buralarda Türkiye aleyhine birtakım şeyleri anlatmaya kalkanlar var. Bunu küçümsemeyelim." diyen Eker, "15 Temmuz'un tiyatro olduğunu anlatmaya varacak kadar işi azıtanların bulunduğunu" söyledi.

"Bu milletimize yapılmış en büyük hakarettir." ifadesini kullanan Eker, şöyle devam etti:

"Şimdi hepimize düşen şu. Bizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve kurumları olarak, bombalara maruz kalmış Türk parlamentosunun üyeleri olarak bunları elimizden geldiğince anlatıyoruz, anlatmaya devam edeceğiz. Ama buralarda yaşayan sizlere birtakım görevler düşüyor. Sizlerin de Türkiye'nin bu haklı davasını anlatmanız lazım. Çünkü bu saldırı hiç şüpheniz olmasın, Türkiye'de sadece siyasi muhalefet kaygısıyla yapılmış bir saldırı değildir. 15 Temmuz gecesi gaye, Türkiye'de bir yönetim değişikliği değildi, Türkiye'yi çökertmekti."

Orta Doğu'ya yeniden şekil verilmek istendiğini dile getiren Eker, 15 Temmuz'un da bunun parçası olduğunu vurguladı. Eker, "FETÖ bunun maşasıdır. Müslümanlar arasına fitne koymak için geliştirilen bir projedir." değerlendirmesinde bulundu.

"Bunları anlatmamız lazım. Hepimize iş düşüyor." uyarısı yapan Eker, "Aleyhimize nasıl bir algı operasyonu yapılmışsa, bunu boşa çıkarıp, hakikatle kirli bilgileri temizlememiz lazım. Burada hakikatleri anlatmak zorundayız. Türkiye büyüyor, gelişiyor, Türkiye zulme itiraz ediyor. Bu çok mühim. Neden Sayın Cumhurbaşkanımız hedef? Sebebi bu." diye konuştu.

Eker, "Kararlılıkla, mucibince bunu anlatmamız lazım. Buna mecburuz. Yoksa zalimden aman dilemenin hiçbir faydası yok." dedi.