Bisikletçiler yollara imza attı

Bisikletçiler yollara imza attı

Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü, yüzme ve bisiklet branşlarında elde ettiği başarılarla Konyalıların gururu oldu. Bedensel Engelliler Federasyonu tarafından yapılan müsabakalarda 2 Türkiye şampiyonluğu alan yüzme takımı, Samsun’da yapılan Türkiye Anadolu müsabakasında da ikincilik kürsüsüne çıktı. Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Türkiye Bisiklet Yol Şampiyonası’da ise ikincilik ve üçüncülük elde etti.

Konya Büyükşehir Belediyespor yüzme ve bisiklet takımları, aldıkları derecelerle Konyalıların göğsünü kabarttı.

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu tarafından Sakarya’da yapılan Türkiye Açık Yaş Yüzme Şampiyonası’na katılan kulübümüz sporcusu Muhammet Ali Çimen, S-5 kategorisinde düzenlenen 4 farklı stilde derece yaparak şampiyonaya damga vurdu. Çimen, 100 metre kurbağalama ve 200 metre serbest kategorisinde Türkiye Şampiyonu olurken, 50 metre sırt üstü ve 100 metre serbest kategorilerinde ise Türkiye 2.si oldu.

Samsun’da yapılan Türkiye Anadolu Kupası’na katılan yüzme takımı sporcusu Batuhan Cihan da 50 metre sırt üstü stilde ikincilik kürsüsüne çıkarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

BİSİKLETÇİLER YOLLARA İMZA ATTI

Konya Büyükşehir Belediyespor kulübü bisiklet takımı da Bisiklet Federasyonu’nun düzenlediği Türkiye Bisiklet Yol Şampiyonasından 2.lik ve 3.lükle döndü.

Yıldız Erkek B Saate Karşı Ferdi Klasmanda yarışan Okan Kalem, 17 dk. 39 sn.lik derecesiyle Türkiye ikincisi olurken, Eren Kesici 17 dk, 39 sn. ile Türkiye 3. sü oldu.

3 gün süren müsabakalarda Yıldız Erkek A Saate Karşı Ferdi Klasmanda yarışan sporcumuz Abdulsamet Çekirdek 15 dk. 50 sn. ile Türkiye 3.sü olarak yarışmayı tamamladı. 68 km’lik yol yarışı Yıldız Erkek B Saate Karşı kategorisinde pedal çeviren sporcumuz Okan Kalem 1 s. 56 dk. ile Türkiye 2.si, Eren Kesici ise 1 s. 56 dk. zamanlama ve teker farkıyla Türkiye 3.sü oldu.

Genel klasmanda müsabakayı başarılı bir şekilde tamamlayan Bisiklet Takımımız Yıldız Erkek A Genel Takım Klasmanında takım halinde Türkiye şampiyonu olurken Yıldız Erkek B Saate Karşı Takım Klasmanında ise Türkiye ikincisi olarak Konya’ya kupalarla döndüler.