Bitmeyen kabus

Tudorlu G.Saray'ın, şampiyonluk yolundaki rakiplerine kazanamama kabusu bitmiyor. Sarı-kırmızılılar, Başakşehir'e Attamah, Kerim ve Adebayor'un (3) golleriyle yenilirken rakibinin kendisini yakalamasına izin verdi.
Bitmeyen kabus

Sezona yeni transferleriyle giren ve ligin ilk 9 haftasında mağlup olmayan Galatasaray, deplasmanda konuk olduğu en yakın takipçisi Medipol Başakşehir karşısında bu sezonki en ağır yenilgisini aldı. Sarı-kırmızılılar, geride kalan 12 haftada ilk kez kalesinde 5 gol birden görürken, Adebayor yaptığı hat-trickle yıldızlaştı. Galatasaray ile puanını eşitleyen Başakşehir'in diğer golleri Attamah ve Kerim Frei'den gelirken, sarı-kırmızılıların tek sayısı Gomis'den geldi. Mücadeleye iyi bir başlangıç yapan Başakşehir 25'te golü buldu. Visca'nın sağ taraftan kullandığı serbest vuruşa iyi yükselen Attamah'ın kafa vuruşu ağlarla buluştu: 1-0. 32'de Mariano'nun sağ kanattan açtığı ortayı Gomis indirdi, Eren'in sert şutunu Volkan Babacan direk dibinde kontrol etmeyi başardı. 42'de Visca'nın sağ kanattan yaptığı ortada Adebayor kafayla Muslera'yı mağlup etti: 2-0. 55'te Latovlevici'nin sol kanattan açtığı ortaya iyi yükselen Gomis farkı bire indirdi: 2-1. 58'de Adebayor'un ceza sahası içinde çektiği şut savunmaya çarpıp, Muslera'yı kontrpiyede bırakarak ağlarla buluştu: 3-1. 59'da Latovlevici'nin ortasında Eren'in kafa vuruşu Volkan'ın kucağında kaldı. 75'te Maicon'un Elia'ya yaptığı müdahale sonucunda hakem Ali Palabıyık beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Adebayor, maçtaki üçüncü golünü kaydetti: 4-1. 89'da sol kanatta Clichy'den aldığı pasla topla buluşan Kerim Frei, rakiplerinden tek tek sıyrılıp skoru belirledi: 5-1.


Önemli olan sezon sonu

Galatasaray Teknik Direktörü İgor Tudor, Medipol Başakşehir maçının ardından açıklamalarda bulundu. Medipol Başakşehir'in galibiyeti hak ettiğini belirten Tudor, ''Birçok oyuncum gününde değildi. Abartılı bir skor aldık. 2 gole baktığınız zaman, 2 atak 2 gol. Diğer taraftan Adebayor farkı vardı” dedi. Hırvat teknik adam, ‘Büyük maçlar kazanamıyor’ söyleminin hatırlatılması üzerine, “Burada önemli olan yolun sonunda şampiyon olabilmek. Mayısın son 3 haftası şampiyonluğu belirleyecek” değerlendirmesini yaptı. Başakşehir’in 5-1 kazanabilecek bir oyun oynamadığını vurgulayan Hırvat teknik adam, “Benim için kazanmalarının sebebi Adebayor’du. Çünkü Başakşehir bizden daha iyi oynamadı. Analizim var ama bunu sizle paylaşamayacağım. Soyunma odasında arkadaşlarımla paylaştım. Şu an rakibimizi tebrik etmemiz gerekiyor. Bireysel eleştiri yapmamız gerekiyor” dedi. Sol bekte Iasmin Latovlevici tercihine de açıklık getiren Tudor, “Bunun sebebi o anki en iyi 11’i olması. O yüzden sol bek olarak Latovlevici’den yana kullandım” şeklinde konuştu.

Süleymanoğlu için saygı duruşu

Bir süredir gördüğü tedaviye olumlu yanıt veremeyerek dün aramızdan ayrılan Türk sporunun ve halterinin efsane ismi Naim Süleymanoğlu, dün akşamki Başakşehir-Galatasaray maçında unutulmadı. Yüzyılın sporcusu olarak nitelendirilen olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli halterci Süleymanoğlu'nun vefatı nedeniyle karşılaşma öncesinde saygı duruşu gerçekleştirildi. Tribünler de, Naim Süleymanoğlu için tezahüratlarda bulundu.

Cimbom 9 yıl sonra 5 gol yedi

Medipol Başakşehir karşısında 5 gole engel olamayan Galatasaray, yaklaşık 9 yıl sonra ligde kalesinde 5 gol birden gördü. Sarı-kırmızılı ekip, ligde son olarak 22 Şubat 2009'da Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan müsabakada Kocaelispor'dan 5 gol yemişti. Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'de 3 bin 191 gün sonra kalesindeki 5 gole engel olamamış oldu. Medipol Başakşehir maçı, Galatasaray'ın lig tarihinde en çok gol yediği 7. maç oldu.

YENİ ŞAFAK