Hüseyin Taşkıran

Hüseyin Taşkıran

BİTSE DE GİTSEK

BİTSE DE GİTSEK

Hemen hemen denk iki takımın sıralama seyrini değiştirmek adına varını yoğunu ortaya koyduğu bir maçtı Ankaragücü maçı.

Maçın hakkının golsüz beraberlik olmadığı taraflı tarafsız herkesin görüşüdür diye tahmin ediyorum. Hem temsilcimizin hem de Ankaragücü'nün birden fazla atağı gol yollarındaki "başarısızlıklarla" sonlanırken, yine her iki takım yer yer ciddi defans hatalarını izletti futbol severlere.

Peki gol yollarındaki bu başarısızlıkların sebebi ne olabilir?

Kadro dışı bırakılan Jahovic' in yerine doğrudan forma şansı bulan Yatabare ve Yatabare'nin yerine oyuna giren Mücahit arasında bir kıyas yapacak olursak bu maçın adamı Jahovic olabilirdi. Yatabare uzun boyuna rağmen hava toplarında istediğini bir türlü yapamazken, yerine giren Mücahit oynadığı sürede kurtarıcı forvet kimliğinden uzaktı maalesef. "Bu atak gol olmalı" dediğimiz ataklar başlamadan biterken, bir anda gol pozisyonuna dönüşen ataklarımız ise hep istemediğimiz gibi sonuçlanan bir maçtan ve alt sıraların girdabı orta sıralara kadar erişmişken bu 1 puan çok kötü sayılmaz. Fakat 9 haftadır galibiyet alamayan Konyaspor'un kazanması şüphesiz bizleri daha çok mutlu edecekti... Buna da şükür diyelim. Zira şehir olarak Kocaman ve ekibine karşı güvenimiz tam....

İlk 11 ve yapılan hamleler üzerinden uzun uzadıya konuşsak bile değişmeyecek bir noktada buluşacağız. O da "bu kadroyla bu kadar olur... "

Zira forvet hattı üzerinden ve kilit hamlelerle oyun seyrini değiştirecek orta alan üzerinden ne söylesek söyleyelim hep o cümle ile bitiyor konumuz.

Bu söze ek olarak şunu da iliştirsek sırıtmayacaktır; "Hayırlısıyla şu sezon bir bitse... Bitse de gitsek..."

Seneye YAPILACAK TRASFERLER İLE daha farklı olacak ve daha güzel olacak, olmalı da...

***

Jahovic'in kadro dışı kalmasına gelince; hak etti ve buna mutlak gerek vardı. Banko 11 de çıktığı oyunlarda da istenileni veremeyen Jahovic gelecek maçlar için kendi kendinin muhasebesini yapmalı, hırslanmalı, çalışmalı. Bu gerçeği de Aykut hoca maç sonu toplantısında dolaylı yönden belirtti...

(Bu maç üzerinden Jahovic olsa daha iyiydi desek dahi, geçen haftalara bakınca kararın doğru olduğu kanaatindeyim.)

Keşke imkanımız olsa da bir kaç ismi daha bu şekilde uyarabilsek...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Taşkıran Arşivi
SON YAZILAR