"Biz iktidara geldiğimizde işsiz insanımız kalmayacaktır"

"Biz iktidara geldiğimizde işsiz insanımız kalmayacaktır"

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Biz iktidara geldiğimizde işsiz insanımız kalmayacaktır. Bütün gençlerimiz istediği alanda çalışma imkanına kavuşacaktır. Milli görüşten yeterince nasiplenmemiş olan tabii ki bizim söylediklerimizi anlayamaz.'' dedi.

Partisinin Ordu İl Başkanlığınca kentteki bir otelde düzenlenen iftar programında konuşan Kamalak, ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlı olmasını diledi.

Kamalak, Türkiye'de yaşanan terör olaylarına da değinerek, şunları kaydetti:

"10 sene önce mi Türkiye'de terör olayları daha yoğundu, şimdi mi daha yoğun? Şimdi daha yoğun.10 yıl önce mi Güneydoğu'da çatışmalar daha yoğundu, şimdi mi daha yoğun? Şimdi daha yoğun. Her gün şehit üstüne şehit geliyor. Hem de kafileler biçimde. Üç, beşi birlikte geliyor. Al bayrağa sarılı olarak kabristana doğru uğurladığımız bu şehit cenazeleri nereden geliyor? Kendi ülkemizden değil mi? Kendi ülkemizden. Peki bizim 11 aylık iktidar dönemimizde bu güzel ilimize bir tek cenaze geldi mi? Gelmedi."    

Fındık fiyatlarının düşük olduğunu ileri süren Kamalak, "Şu an fındığınız 9 lira. Biz iktidar olsaydık en az 25 liraydı. Bizim verdiğimiz fiyatla ölçün, şimdi 25'in üzerinde olması lazımdı. Ekmek, tüp üzerinden hesap edin. Siz üretiyorsunuz, fındığın çilesini siz çekiyorsunuz. 9 liradan satılıyor, 90 liradan geri çikolata şeklinde size dönüyor. Yazık, günah değil mi? Devlet üretime karışmazmış, sanayiyle uğraşmazmış, ekonomiye müdahale etmezmiş. Öyle şey mi olur?" diye konuştu.

Kamalak, işsizlik problemi yaşandığını öne sürerek, "Biz iktidara geldiğimizde işsiz insanımız kalmayacaktır. Bütün gençlerimiz istediği alanda çalışma imkanına kavuşacaktır. Milli görüşten yeterince nasiplenmemiş olan tabii ki bizim söylediklerimizi anlayamaz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Türkiye'de her problemin çözüm yolu var"

Türkiye'de her problemin çözüm yolu olduğunu vurgulayan Kamalak şöyle devam etti:

"Terörle ilgili çözüm yolu, güvenlik tedbirleri vaktinde ve yeterince alınacaktır, alınması lazım. Bu gerekli ama yetmez. İktisadi tedbirler alınmalıdır. Devlet oraya yatırım götürmelidir. Tıpkı milli görüşün daha önce yaptığı gibi. Bu da gerekli ama yetmez. Mahalli tedbirler de alınmalıdır. Biz misalen diyoruz ki, oralarda en az 25, 30 yıl devlet, kurumlardan kurumlar vergisi almamalıdır. Vergiden muaf tutmalıdır ama öncülüğünü de devlet yapmalıdır. Eğitim milli bünyemize uygun olmalıdır. Eğitim sistemi mutlak suretle gözden geçirilmeli ve milli bünyeye uygun olmalıdır. Önce ahlak ve maneviyat diyoruz. Mutlak suretle komşularla ilişkiler düzeltilmelidir."

Kamalak, diplomasiye önem verilmesi gerektiğini de belirterek, ''Şu an tek dostumuz kalmadı. Sıfır problemle yola çıktılar. Ne dedilerse bu zamana kadar maalesef aksini yaptılar. Burası Ordumuz, büyükşehir ama küçülüyor." şeklinde konuştu.

Kamalak, Saadet Partisinin iktidardan uzak kaldığı her bir günün millet için bir mahrumiyet olduğunu savundu.