“Biz işimize bakıyoruz”

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kelebekler Vadisi'nde düzenlediği basın buluşmasında Kelebekler Vadisinde yapılan Macera Kulesini tanıttı.
“Biz işimize bakıyoruz”

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kelebekler Vadisi'nde düzenlediği basın buluşmasında Kelebekler Vadisinde yapılan Macera Kulesini tanıttı. Basın toplantısında gündem kuleden daha çok son dönemde Konya’da en çok tartışılan konular arasında bulunan kendi hakkındaki iddialardı. 'Bizim samimiyetimizi sorgulamaya kimsenin hakkı yoktur' diye konuşan Altay, "Kendilerine göre şehri ve siyasetini dizayn etmeye çalışıyorlar. Buna kimsenin gücü yetmez. Biz ise işimize gücümüze bakıyoruz" diye konuştu.

kelebekler-vadisi--(1).jpg

Kelebekler Vadisi Parkı içinde yapılan Selçuklu Çiçek Bahçesi ve Macera Kulesi açılında basın ile bir araya gelen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tanıtımda kendisi hakkında çıkan haberlere de sert yanıtlar verdi; Altay; "2014'ün 2. ayından itibaren biz mücadele ediyoruz. Üstelik o dönem kimsenin ortalıkta görünmediği zamanlardı ve biz mücadelemizi korkusuzca devam ettiriyorduk. Sadece Mevlana Üniversitesi Hastanesi'ne kesilen ceza bile 1 trilyon civarındadır. Bunun neredeyse 700 milyonu tahsil edildi. Sonrasında ise yine bu mücadele kapsamında Selçuklu Belediyesi tarafından açılan 12 dava vardır. Bu bile bizim mücadelemizi göstermek için yeterlidir. Bizim nereden geldiğimiz nereye gittiğimiz bellidir. Bazı grupların kendi kafasına göre dizayn çalışması yapmaya çalıştığı aşikardır. Bizim samimiyetimizi sorgulamaya kimsenin hakkı yoktur. Bugüne kadar yaptıklarımız ortadadır. Biz işimize gücümüze bakıyoruz" ifadesini kullandı.

ugur-ibrahim-altay--(3).jpg

‘KİMSE SAMİMİYETİMİZİ SORGULAYAMAZ’

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sözlerini şöyle sürdürdü; 'Bazı kimseler operasyon yürütüyorlar. Siyaseti yeniden dizayn etmeye çalışıyorlar buna da kimsenin gücü yetmez. Selçuklu Belediyesi olarak çalışmaya devam ediyoruz. Belge diye sunulanlara gelince Selçuklu Belediyesi 2008 yılında, bildiğiniz gibi ben 2009 yılında belediye başkanı oldum, o zaman üzerinde ağaçların bulunduğu bir alanı kiraya verilmesiyle ilgili bir evraktır. O zamandan bu zamana Selçuklu Belediyesi'nde 600'e yakın kiralık evrak içerisinde rutin olarak uzatılmış ve bugün belge olarak delil olarak ortaya sunuluyor. Diğer işlerle ilgili olarak da Selçuklu Belediyesi kurumsal olarak olaylarla ilgili şikayetleri değerlendirmiş gerekli mühürleme işlemlerini yapmış, suç duyurularında bulunmuştur.' Samimiyetini sorgulamaya kimsenin hakkı olmadığını söyleyen Başkan Altay, 'Bu en iyi söylemle insafsızlık olur. Nerede durduğumuza hepiniz şahitsiniz. Bu mücadelenin en önemli neferlerinden biriyiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve davamıza bağlılığımıza herkes şahittir. Bu bir operasyon çalışmasıdır. Biz işimize gücümüze bakıyoruz, çalışmaya devam ediyoruz' dedi.

kelebekler-vadisi--(2).jpg

'HERKES SESSİZKEN BİZ MÜCADELE EDİYORDUK'

Belediyenin bugüne kadar FETÖ Örgütüyle mücadelesine de değinen Selçuklu Belediye Başkanı Altay, 'Selçuklu Belediyesi ve şahsım olarak her zaman bu yapıyla mücadele ettik. Selçuklu Belediye sınırları içerisinde paralel yapının üç projesi vardı. Mevlana Üniversitesi Hastanesi, Fırat Caddesi'ndeki 385 bin metrekarelik alanda yapılmaya çalışılan kampüs alanı ve Mevlana Üniversitesi'nin arkasındaki öğrenci yurdu meselesi. 2014'ün ikinci ayından itibaren bu mücadeleye başladık ortalıkta kimsenin görünmediği zamanda. Sadece Mevlana Üniversitesi yurduna ve hastanesine kesilen cezanın tutarı 3 milyon TL'dir. Bunun 700 bin lirası tahsil edildi ve Mevlana Üniversitesi hastanesinin iskan ruhsatı düzenleme aşamasında yine Fırat Caddesine kampüsün yapılması aşamasında kurumumuza açılmış 12 tane dava vardır. Yine benim de içinde bulunduğum 6 kişilik guruba 28 milyonluk yani 28 trilyonluk, yaptığımız işlerin hukuksuzluğunu ve Mevlana Üniversitesine kasıt güttüğümüze dair şahsi mal varlığımızdan tahsil edilmek üzere böyle ihtar çekilmiştir. Sadece bunlar bile bizim bu konuda ne kadar mücadele ettiğimizin göstergeleridir' dedi.

ugur-ibrahim-altay--(2).jpg

“VERİLEN DESTEK BENİM İÇİN ÇOK ANLAMLIYDI”

Asılsız iddialardan sonra her kesimden aldığı desteğin çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Altay, özellikle sosyal medyadan on binlerce destek tweti geldiğini ve bunun kendisi için çok önemli olduğunu kaydetti.  Altay, bir gazetecinin ‘siyasetten gelen destek yeterli miydi sizce’ sorusuna ise ‘Bunu muhataplarına sorun’ yanıtını verdi. 

HAYRETTİN ATAK / YENİ HABER GAZETESİ