'Biz kendi işimize bakarız'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Bazılarının Türkiye'nin Nepal'e yapmış olduğu insani yardımları görmemiş olması bizi hiçbir şekilde etkilemez. Biz kendi işimize bakarız" dedi.
'Biz kendi işimize bakarız'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığınca Hilton Otel'de düzenlenen "Afet Yönetiminde İşbirliği Çalıştayı"nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bazı uluslararası medya kuruluşlarının Nepal'e yapılan yardımları sıralarken Türkiye'den yapılan yardımlara yer vermemesine ilişkin değerlendirmesi sorulan Kurtulmuş, AFAD ekiplerinin, Nepal'deki felaketten hemen sonra hazırlıklarını tamamlayıp, neredeyse hiçbir afet kuruluşu bölgeye ulaşmadan Nepal'e gittiğini söyledi.

Nepal'deki yetkililerin bile kurtarma çalışmaları sırasında yardım isteyenlere, "Şurada Türk kurtarma ekipleri var. Onlara gidin, onlar kurtarsın" diye yönlendirmeler yaptığını ifade eden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazılarının Türkiye'nin yapmış olduğu bu insani yardımları, insani destekleri görmemiş olması bizi hiçbir şekilde etkilemez. Biz dünyanın neresinde, kim yardıma muhtaçsa, oraya en kısa sürede ulaşmayı başarabilen bir ülkeyiz, AFAD'ı, Kızılayı, diğer arama kurtarma ekipleriyle... Dolayısıyla birilerinin bunu görmezlikten gelmeleri, sadece onların körlüğü anlamına gelir, Türkiye'nin arama kurtarma faaliyetlerindeki yetersizliği ya da ilgisizliği anlamına gelmez. Böyle haberleri de duymayız. Biz kendi işimize bakarız."

Muhalefetin seçim vaatleri

Kurtulmuş, muhalefetin seçim vaatleri ile ilgili olarak da "Şimdi vatandaşa dokunmak zorunda olduklarını hissettiler. Vatandaşın bazı taleplerini bire bir hiç olmazsa duymak mecburiyetinde olduklarını gördüler. Bu açıdan faydalıdır. Ama kusura bakmasınlar, bunların çoğu zaten gerçekleşmiş, yapılmakta olan işlerdir. Daha ileri teklifleri olursa bunları da dinleriz" ifadelerini kullandı.

Çözüm Süreci

Numan Kurtulmuş, Çözüm Süreci ile ilgili de "Hangi olumsuzluk, hangi provokasyon olursa olsun, hangi zaman dilimi içinde, hangi zorluklarla karşılaşırsak karşılaşalım, asla bu süreç durmayacaktır, durdurulamayacaktır, önlenemeyecektir ve hiçbir şekilde engellenemeyecektir" şeklinde konuştu.