'Bizim insanımız tankın karşısına elinde güçlü iki silahı olarak gitti'

Başbakan Yardımcısı Kaynak, "Bizim insanımız o tankın karşısına, o uçağın altına elinde çok güçlü iki silahı olarak gitti. Bu iki silah kalbindeki iman, elindeki ay yıldızlı bayraktır." dedi.
'Bizim insanımız tankın karşısına elinde güçlü iki silahı olarak gitti'

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin vahşi, cani ve hain bir darbe teşebbüsü olduğunu söyledi.

Hükümet olarak başkalarının dayattığını değil, milletin çizdiği istikameti tercih ettiklerini aktaran Kaynak, şöyle konuştu:

"15 Temmuz akşamı yaşadığımız vahşi, cani, hain bir darbe teşebbüsü oldu. O günden beri de bütün gündemimizde bu. Aslında bu darbe teşebbüsünün neden başarısız olduğunu bir Batılının anlaması mümkün değil. Kendi vatandaşının parasıyla ele geçirdikleri silahları, uçağı, tankı, topu kendi vatandaşının üzerine atan bir darbeci zihniyet dünyada başka yok. Hiçbir darbeci dünyada parlamentosunun tepesine bomba yağdırmamış. Böyle bir vahşet hiç olmamış. Ama bizim insanımız o tankın karşısına o uçağın altına elinde çok güçlü iki silahı olarak gitti. Bu iki silah kalbindeki iman, elindeki ay yıldızlı bayraktır. Bundan daha güçlü bir silah var mı ? Biz vatanımız için bayrağımız için inancımız ve namusumuz için canımızı veririz. Bunun dışında hiçbir şeye değmez çünkü. O yüzden bir Batılı kafanın bunu anlaması mümkün değil. Aradan 3 hafta geçmiş, hala 'olayın ne şekilde olduğunu çözmeye çalışıyoruz' diyorlar."