“Bizim işimiz hizmet”

Kanalizasyon, asfalt, çocuk parkı, Sağlık ocağı, düğün salonu olsun mahalleye hizmetlerin devam ettiğini ifade eden Emirgazi Mahallesi Muhtarı Özkurt, mahallenin daha yaşanabilir hale gelmesi için çalıştıklarını belirterek, “Bizim işimiz hizmet” dedi.
“Bizim işimiz hizmet”

ABDURRAHMAN ÖZKURT KİMDİR?

1963 yılında Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinin Yayladüzü beldesinde dünyaya geldi. 1976 yılında Konya’ya geldi. 1989 yılında Emirgazi Mahalle Muhtarı seçilen Abdurrahman Özkurt, o günden beri görevini sürdürüyor. Özkurt evli ve 5 çocuk babasıdır.

abdurrahman-ozkurt-2.jpg

Karatay İlçesindeki mahalle tanıtımlarına bu hafta Emirgazi Mahallesi ile devam ediyoruz. Mahalleye yapılan yatırımları, mahallenin sorunlarını Karatay Emirgazi Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Özkurt ile konuştuk. 1988 yılında Emirgazi Mahallesi’nin kurulduğunu ifade eden Abdurrahman Özkurt, 1989 yılında yapılan seçimlerde muhtar olduğunu ve o gün bugündür görevini devam ettirdiğini söyledi.  Halkla iç içe görevini sürdürdüğünü belirten Özkurt, “6 bin nüfus ve 2 bin seçmenimiz var. Mahalle yerleşiminde vatandaşlarımızı genelde Konya Tepeköylü. Suriyeli 30 hane mevcut. Herhangi bir sıkıntımız olmadı. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hatta 200 Suriyeli öğrenci Kuvayı Milliye İlkokulunda öğrenim görüyor. Mahalle de 1 tane okul var ama yeni imara göre okula ek bina yapılacak.  Ortaokul ve lise yok ama yakında olduğu için öğrenciler oraya gidiyorlar.  5 tane camimiz var. Yeni açılan düğün salonumuzla birlikte ihtiyacı karşılıyoruz.  Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli Sağlık Ocağı için arsayı ayırdı. Levhası da dikildi. O da yakında hizmete girecek” dedi.

emirgazi-mahallesi--(1).jpg

HER GEÇEN GÜN HİZMET ARTIYOR

Göreve geldiği yıllarda yolların çamur olduğunu ifade eden Özkurt, “Göreve başladığı zamanlarda bakkal dükkânım vardı. Müşteriler gelirken çamurdan dolayı çizme giyip geliyorlardı. O zaman Ahmet Öksüz Belediye Başkanıydı. Cami imamlarıyla birlikte dilekçe veriyorduk. Bizi ‘muhtarınız yok mu o gelsin’ diye gönderiyorlardı. Muhtar olduktan sonra hizmet için gittik geldik.  Diğer dönemlerin yanında Mehmet Hançerli’nin katkılarıyla hizmet daha da arttı. Kanalizasyon, asfalt, çocuk parkı, Sağlık ocağı, düğün salonu olsun hizmetler yapılıyor. Mahalle ile ilgili bir sıkıntımız yok. Eskiden belediyeye dilekçe veriyorduk sürekli gidip geliyorduk ama bir hizmet göremiyorduk. Şimdi bir telefonla işlerimizi hallediyoruz. Başkanımızla iç içeyiz. Muhtarlar Derneği binasını kazandırarak bizlere çok büyük fedakarlık yaptı” diye konuştu.

emirgazi-mahallesi--(3).jpg

KENTLEŞME İKİ SENEYE TAMAMLANACAK

Mahallenin konutlarının müstakil olmasına rağmen son zamanlarda konutlar yapılmaya devam ettiğinin altını çizen Muhtar Özkurt, “Mahallenin neredeyse tamamı şantiye halinde. Kentsel dönüşüm anlamında bir atılım var. Daha modern daha yaşanabilir bir mahalleye dönüşüyor.  Çatısında kar olan müstakil evlerinin olduğu yerleri herhangi bir sıkıntı olmaması için sürekli ziyaret ediyorum. Daire olduğunda herkes rahata kavuşacak. Müstakil ev sayısı da baya azaldı. Kentsel dönüşümden sonra çok yerlerde binalar dikildi. Şu anda kış hava şartlarından dolayı çalışmalar durdu. Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte yoğun bir şekilde çalışmalar devam edecek.  İki seneye kadar Emirgazi mahallesinde müstakil ev kalmayacak tamamen kentleşmiş olacak” şeklinde konuştu.

abdullah-ozkurt-1.jpg

BAŞKAN HANÇERLİ’NİN KATKISI BÜYÜK

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’nin Karatay’a katkısının büyük olduğunun altını çizen Özkurt, “Biz çok belediye başkanı gördük. Ama Mehmet Hançerli gibisini görmedik. Bir dediğimizi iki yapmıyor. Sürekli sıkıntılarımızla ilgileniyor. Hiç bir zaman bizi boş çevirmiyorlar. Hizmeti seven bir başkan. Bizim işimiz hizmet. Yine bugüne kadar devletin başı olan Cumhurbaşkanından muhtarların çözülmesi için talimat veren birini görmedik. Ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe’de muhtarları sırayla çağırıp dertlerini dinliyor. Muhtarlara değer veriyor. Bizde kurumlar bazında bizleri daha değerli kılıyor. Yetki ve değer verdi diye haddimizi de aşmıyoruz” dedi.

emirgazi-mahallesi--(2).jpg

KARATAY NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ KARATAY’DA OLMALI

“Karatay nüfus Müdürlüğü’nün Karatay’da olmaması nedeniyle bir sıkıntı yaşıyoruz” diyen Özkurt, “Bu konuyla ilgili mahalle sakinlerinden tepki geliyor. Bazen nüfus müdürlüğüne gidip işini halledip getiriyorum. Karatay’a ait Karatay sınırları içerisinde bir yer istiyoruz. Hangi dolmuş, otobüsün gittiğiyle ilgili herkesin bilgisi olmuyor.  Ama aldığımız duyumlara göre Karatay Nüfus Müdürlüğü tekrar eski yerine geliyor. Yine mahalle ile ilgili büyük sıkıntımız imarla ilgiliydi. O da çözüldü. Yeni imar planlamasıyla birlikte mahallemizde ticari alanımız, sosyal tesisler, her şeyimiz var.  Valimizde mahallenin halkın sorunlarını dinliyor. Özellikle Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye alt yapısıyla, sosyal alanlarıyla daha yaşanabilir bir hale getirdiği için teşekkür ediyoruz.  Karatay’ı Karatay yaptı” ifadelerini kullandı.

emirgazi-(5).jpg

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ