Ali Kaya

Ali Kaya

Bizimkilerin Derdi Soyağacı Batının ki Ottoman Slap

Bizimkilerin Derdi Soyağacı Batının ki Ottoman Slap

E-devlet üzerinden Soy ağacının öğrenilmeye başlandığı şu günlerde herkes kendi soyunu araştırırken birileri balkanlardan birileri Halep’ten veya birileri de Kerkük’ten  gelmiş olabilir çok araştıranlara ufak bir tavsiyemiz sen kendini hangi milletten hissediyorsan ondansındır mühim olan Müslüman olabilmek mümin kalabilmek veya ümmet olabilmek değimlidir? Diğer taraftan  Milliyetin önemi var çünkü İslamın Bayraktarlığı ile müjdelenmiş ve  şereflendirilmiş bu asil  milletin mensubu olmak her fani bedene nasip olmayabilir şükürler olsun ki bizler bu şerefe nail olmuşuz.

Zeytin dalı harekatının başladığı günlerde Başkomutanımız Reisi Cumhurumuz Sayın Erdoğan Afrin’den  sonra Münbiç de YPG’ye  müdahale  edeceklerini açıklamış ve Münbiç’de bulunan  ve  YPG’li teröristlere silah vermekle kalmayıp askeri eğitim veren  Amerika’nın  bir generali bizi vururlarsa sert karşılık veririz diyerek güya Türkiye’ye göz dağı vermek istemiş ve Reisi cumhur Sayın Erdoğan  galiba ömürlerinde  hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları çok açık diyerek ağzının payını vermiş ve bizi gururlandırmıştır. Sayın Erdoğan’ın Amerikalı generale söylediği Osmanlı Tokadı yememiş sözü Avrupalının hatıralarında canlanmış olacak ki dedelerinin vaktiyle çok yediği bu Osmanlı tokadı rahatsız etmiş olacak ki Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın Almanya ziyaretinde büyük ihtimalle  dedesi  Osmanlı Tokadı yemiş bir gazeteci  Başbakan Yıldırım ve  Şansölye Merkel’e   Almanya’ya da böyle bir Osmanlı Tokadı verilebilir mi?  sorusu Avrupalının tekrar  Osmanlıdan korku isterisine girdiğini göstermektedir.  Diğer taraftan Amerikalılarda Osmanlı tokadından (Ottoman Slap ) hayli gocunmuş olacaklar ki  ABD dış işleri Bakanı Tillerson’a  ve Dış işleri basın sözcüsü Nauert’ine  sorulmasına rağmen duymazlıktan  gelmeleri de Osmanlı Tokadı yemedikleri çok açık sözleri karşısında bocalayacakları için cevap vermediklerini göstermektedir. Tekrar Başbakan Sayın Yıldırımın  Almanya ziyaretin de sorulan Osmanlı tokadı sorusuna ve cevabına  dönersek  Osmanlı tokadını görmek istiyorsanız Fırat kalkanı ve Afrin’e gelin ve nasıl atıldığını göreceksiniz sözleri batıya dedelerinden kalma Osmanlı korkusunu tekrar hatırlatmaktadır.

Diğer taraftan Afrin’de Mehmetçik savaşırken Ege ve doğu Akdeniz de sular ısınmaya devam etmektedir. Türkiye’nin Zeytin dalı harekatına başlaması ile umutlanan Güney Kıbrıs Rum  yönetimi ve Yunanistan kendi emellerini gerçekleştirmek için fırsatçı girişimleri de  görmekteyiz ve Başkomutan Sayın Erdoğan yine kendine has üslubuyla cevabı verdi “Bunların efelikleri bizim ordumuzu, gemilerimizi, uçaklarımızı görene kadardır.” Rum ve Yunanlılar vaktiyle dedelerinin  çok tattığı Osmanlı Tokadını hatırlayınca paniklemeleri de Türklerin şaka yapmadığını bilmektedir. Korkunun dozuna gelince bir yunan basını haberinde ; Amerika neden Türkiye’yi cezalandırmaya cesaret edemiyor? veya  Amerika  Neden Erdoğan’dan korkuyor? gibi sorularla iç dünyalarında git-gel  yaşadıklarını göstermektedir.

Ecdadımız Osmanlının savaşlarda ellerini kullanarak ünlendiği ve bir darbe ile At veya düşman askerlerinin ölümüne sebep olan tokadı ile ünlenen  Azab askerleri düşmana korku salmıştır. Azap askerleri küçük yaşta saraya alınarak askeri eğitime alınır ve mermer döverek ( tokatlayarak) eğitimleri verilirdi en ünlü tokatçıları başı bozuk “ delibaş” olarak adlandırılır ve  savaşlara en ön safta  kefenlerini giyerek katılırlardı. Kuvvetli kol ve el gücüne sahip oldukları için genelde ilk darbede düşmanı öldürmeleri ile Osmanlı Tokadı haklı bir üne kavuşmuştur.

Uzun yıllardan beridir Osmanlı Tokadını unutan batıya bunu tekrar hatırlatan  ve tatmayanlara da daha bu tokadı tatmadığınız çok açık diyerek uyaran Lider ile aynı zaman diliminde yaşamak aynı havayı solumak gurur vericidir.  E- Devlette yayınlanan Soy ağacında ecdad Osmanlı’nın torunu olmak ve bu asil milletin mensubu ve İslam ümmetine tabi olmak bir gurur ve övünç kaynağıdır. Saygılarımla

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR