Blatter'in yeniden FIFA başkanı seçilmesi

Blatter'in yeniden FIFA başkanı seçilmesi
Blatter'in yeniden FIFA başkanı seçilmesi
BBC: "Blatter, tutuklamaların ve yolsuzluk iddialarının gölgesinde yeniden FIFA başkanlığına seçildi"
- Daily Mail: "Blatter: 1 - Futbol: 0"
- Telegraph: "FIFA başkanı, yolsuzluk skandalı fırtınasını şimdilik atlattı"

İSTANBUL (AA) - Sepp Blatter'in yeniden FIFA başkanlığına seçilmesi, İngiliz basınında geniş yer buldu.

Başkanlık seçiminin ardından ülke basınının internet sitelerine yansıyan haberlerde, Blatter'in son günlerde yaşanan skandallara rağmen görevinde kaldığı belirtildi.

İngiliz yayın kurumu BBC, Blatter'in Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin'in ikinci tur oylaması öncesi adaylıktan çekilmesiyle yeniden başkan olduğu hatırlatılarak, "Blatter, tutuklamaların ve yolsuzluk iddialarının gölgesinde yeniden FIFA başkanlığına seçildi" yorumunda bulundu.

"Blatter: 1 - Futbol: 0" başlığıyla okurlarını karşılayan Daily Mail gazetesi, "FIFA başkanı Ali'yi nakavt etti ama yolsuzluk skandalları arasında koltuğunu ne kadar koruyabilir?" değerlendirmesinde bulundu.

Telegraph gazetesi, FIFA başkanlığı seçiminin yolsuzluk skandalları gölgesinde yapıldığını belirterek, "FIFA başkanı, yolsuzluk skandalı fırtınasını şimdilik atlattı" ifadesini kullandı.

Dünya futbolunun başındaki kurumda kaos yaşandığına işaret eden Guardian gazetesi, FIFA Başkanı Blatter'in 5. dönemine girdiğini hatırlattı.

Mirror gazetesi ise tutuklamalar, yolsuzluk iddiaları ve UEFA'nın karşı olmasına rağmen Blatter'in skandallara meydan okuyarak yeniden göreve geldiğini ifade etti.