BM'den Rusya'ya çağrı

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura, Rusya'ya kuşatması altında bulunan Halep'teki sivillerin ve silahlı grupların tahliyesi için koridor oluşturma görevini, BM'ye bırakma çağrısında bulundu.
BM'den Rusya'ya çağrı

Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, "Bizim Rusya'ya tavsiyemiz, Halep'te oluşturulmak istenen koridorun BM'ye bırakılması yönünde. Bu bizim işimiz. Tam da bu nedenle biz oradayız" dedi.

De Mistura, Suriye'de sivillerin korunması için insani yardım ve tahliye koridorunun oluşturulması fikrini desteklediklerini ve Rusya'dan konuyla ilgili daha fazla bilgi talep ettiklerini söyledi.

Halep'te insani yardım koridoru oluşturma noktasında sıkıntıları dile getiren de Mistura, "İnsanların, bombalar yağdırılırken oluşturulacak koridordan yürümesini nasıl beklersiniz? İnsani yardım konvoylarının, bombalar yağdırılırken ve bölgede çatışmalar devam ederken oluşturulacak koridordan geçmesini nasıl beklersiniz" uyarılarını yaptı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, dün yaptığı açıklamada, uzun süredir Suriye rejiminin kuşatması altında bulunan Halep'teki sivillerin ve silahlı grupların tahliyesi için koridor oluşturacakları belirtmişti.