BMGK Kuzey Kore'yi 'en güçlü' şekilde kınadı

BM Güvenlik Konseyi Kuzey Kore'nin 3 balistik füze denemesi yapması üzerine gerçekleştirdiği gündem dışı toplantıda Kuzey Kore'yi "en güçlü" ifadelerle kınadı.
BMGK Kuzey Kore'yi 'en güçlü' şekilde kınadı

BM Güvenlik Konseyi (BMGKKuzey Kore'nin 3 balistik füze denemesi yapması üzerine gerçekleştirdiği gündem dışı toplantıda Kuzey Kore'yi "en güçlü" ifadelerle kınadı.

BMGK üyeleri, Kuzey Kore'nin 3 balistik füze denemesi yapmasının ardından bugün gündem dışı kapalı oturumla bir araya geldi.

Eylül Dönem Başkanı Yeni Zelanda'nın başkanlığında toplanan BMGK üyeleri, Kuzey Kore'yi füze denemelerinden dolayı "en güçlü" şekilde kınadı ve bu ülkenin füze denemelerine son vermeyi reddetmesi durumunda başka önemli tedbirleri almaya karar verdi.

Japonya'nın BM Daimi Temsilcisi Koro Bessho, BMGK toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, oturumda bu kez daha güçlü bir birliktelik gösterdiklerini ve Kuzey Kore'yi "en güçlü ifadelerle" kınadıklarını bildirdi.

Büyükelçi Bessho, testlerin sadece Japonya'nın ulusal güvenliğine yönelik bir tehdit olmadığını, aynı zamanda bölgeye ve bölge ötesine bir tehdit oluşturduğunu kaydetti.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power da toplantının ardından yaptığı açıklamada, BMGK'nın bu denemelere karşı kınama açısından samimi ve birlik içinde olmaya devam etmesi gerektiğini kaydetti. Power, "Kağıt üzerindeki kelimelerin uygulanmasını sağlamak için harakete geçmeliyiz." ifadelerini kullandı.

BMGK, Kuzey Kore'nin temmuz ve ağustosta yaptığı 4 balistik füze denemesini de "en güçlü" şekilde kınamıştı.

Kuzey Kore, dün ülkenin batısındaki Hwangju kentinden 3 balistik füze fırlatmış, füzeler Japonya'nın en kuzeyindeki ada Hokkaido'nun yaklaşık 250 kilometre batısına düşmüştü.