Bodrum'a boynuzlar üzerinde sanat müzesi kazandırdı

Ressam ve heykeltıraş Ender Güzey'in 40 yılı aşkın süredir dünyanın farklı ülkelerinde yaptığı sanat eserlerinin yer aldığı ve boynuzlar üzerine kurulu sanat müzesi "ARThill" açıldı.
Bodrum'a boynuzlar üzerinde sanat müzesi kazandırdı

Bodrum'un Alazeytin mevkisindeki, Güzey'in tasarımını bir yılda yaptığı müzenin açılışına çok sayıda sanatsever katıldı.

Daha önce "Nuh'un Gemisi" adını verdiği ve çeşitli sanatçıların performanslar sergilediği salı bir süre Boğaziçi'nde yüzdürdükten sonra yakan Ender Güzey, Bodrum'da boynuzlar üzerine inşa ettiği "ARThill"in açılışında, 70'lerden beri oluşturduğu eserlerinden öne çıkanların yer aldığı sergiyi sanatseverler ile buluşturdu. 

Güzey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eserlerinin korunması için ARTHill sanat müzesinin kapılarını açtıklarını söyledi.

 

Binayı tasarladığını ve bütünsel sanat anlayışını burada gösterdiğini ifade eden Güzey, "Bu bina bir boynuz üzerinde yer alıyor. Boğa sembolü ise benim eserlerimde çok önemli bir unsur ve Anadolu medeniyetlerini de yansıtan bir sembol." dedi.

Merkezin bundan sonra çeşitli etkinlik ve sergilere ev sahipliği yapacağını dile getiren Güzey, şöyle konuştu:

"Galeri anlamında benim eserlerimin ifade bulduğu bir yer oldu. Bu sergide Amerika'da ve Almanya'da yapmış olduğum eserler de sergilenecek. Burası ayrıca tarihi Leleg yolu üzerinde yer alan bir yer. Karşı tepesinde de Leleglerin ilk yerleşim yeri olan bir bölge yer alıyor. Bu tarihi Leleg yolu o dönemlerde tanrıçalara giden yol olarak anılıyormuş. Bu benim için müthiş bir ilham kaynağı oldu. Burada daha yeni eserlerin doğacağı kesin."