Bodrum'da çıkan yangın güçlükle kontrol altına alındı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, çöplük alanında çıkıp makiliğe yayılan yangın, güçlükle kontrol altına alındı.
Bodrum'da çıkan yangın güçlükle kontrol altına alındı

Bodrum ilçesinde, çöplük alanında çıkıp makiliğe yayılan yangın, güçlükle kontrol altına alındı.

Gündoğan Mahallesi'ndeki katı atık çöp depolama alanında, ilk belirlemelere göre gaz sıkışmasında dolayı yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, makilik alana sıçradı. Kısa sürede yerleşim yerlerine yaklaşan yangının söndürülmesi için bölgeye, Bodrum Orman İşletme Şefliğine bağlı 10 arazöz ile orman işçileri ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Yangında, dumandan etkilenen bazı itfaiye erlerine hazır bekleyen 112 Acil Servis ekiplerince ambulansta müdahale edildi.

Bodrum Orman İşletme Şefi Mutlu Mercan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 arazöz ve su tankerleriyle yangın söndürme çalışmalarına katıldıklarını söyledi.

Yangının rüzgarın etkisiyle çok geniş bir alana yayıldığını ifade eden Mercan, "Çöplükte başlayan yangın, geniş bir alana yayılmış. Önemli olan yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına almak." diye konuştu.

Çalışmalara Bodrum AKUT ile Muğla 911 Arama ve Kurtarma Derneği ekipleri de destek verirken, yangında yaklaşık 30 hektarlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.

Öte yandan, jandarma ekiplerinin güvenlik tedbiri aldığı gözlenen yangının kontrol altına alındığı, soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.