Bodrum'da makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde makilik alanda çıkan yangın havadan ve karadan sürdürülen yoğun çalışmalar sonucu kontrol altına alındı.
Bodrum'da makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde makilik alanda çıkan yangın havadan ve karadan sürdürülen yoğun çalışmalar sonucu kontrol altına alındı.

Dereköy Mahallesi'ndeki makilik alanda, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına üç yangın söndürme uçağı, 5 yangın söndürme helikopteri, Muğla Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı çok sayıda arazöz müdahale etti.

Geniş bir alanda etkili olan yangın, Turgutreis-Bodrum karayolu Gürece mevkisindeki yerleşim yerlerine kadar yaklaştı. Ekiplerin havadan ve karadan yoğun müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı.

Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, Ula Helikopter Pisti'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alındığını söyledi.

Yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Çelik, "Yangın evlere ulaşmadan 3 uçak, 5 helikopter, 19 arazöz, 9 itfaiye ve 120 orman işçisi ile sürdürülen çalışmalar sonucu kontrol altına alındı." dedi.

Yangının 48 hektarlık makilik ve tarım arazisinde etkili olduğuna işaret eden Çelik, "Yanan alan ormanlık alan değil. Taşlık, kayalık, çalılık ve makilik orman dışı bir alan. Bizim sorumluluğumuzda olmayan bir alan. Ancak insanlarımızın canına, malına herhangi bir zarar gelmemesi için çalıştık ve çabaladık ve şuanda yangın kontrol altında." diye konuştu.

Çelik, yangın söndürme çalışmalarına özveriyle katılan ekiplere de teşekkür etti.

Yangında hiç bir yerleşim yerine zarar gelmediğini vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:

"Şuanda da hiç bir tehlike arz etmiyor. İnsanlardan şunu istiyorum. Artık yakmasınlar. Buralar hakikaten çok tehlikeli. Burada bir ev yansa veya bir insanımıza, bir canlıya zarar gelse çok mu iyi olacak. Israrla insanlarımızdan ateşten kaçınmalarını istiyorum. Yaklaşık 8 saattir tüm ekiplerimizle canla, başla çalıştık. Tüm imkanlarımızı seferber ettik. Tahminen elli hektarın altında 48 hektar bir alan yandı. Burada çok ot olması ve rüzgarın fazla olması nedeniyle yangın büyümüştü. Ekibimizin yoğun çalışması sonucu da yangını söndürdük."

Çelik, soğutma çalışmalarının da sabah saatlerine kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

Herhangi bir can kaybı yaşanmadı

Öte yandan, Orman Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bodrum'un Dereköy mevkisinde, kırsal alanda bugün saat 13.35'te çıkan yangına, 15 arazöz, 3 uçak, 4 helikopter ve 4 dozer ile müdahale edildiği belirtildi.

Yangının, 20.40'da kontrol altına alındığı kaydedilen açıklamada, teşkilatın fedakar çalışmaları sonucu, yangında herhangi bir can kaybının yaşanmadığı, yerleşim yerlerinin zarar görmediği ifade edildi.

Orman Genel Müdürlüğünün, meydana gelebilecek orman yangınlarına müdahale etmek amacıyla 7 gün 24 saat teyakkuz halinde bulunduğu, araç filosunu, insan gücünü, teknolojik alt yapısını güçlendirmeye devam ettiği bildirilen açıklamada, bu yıl şuana kadar bin 94 kırsal alan yangınına müdahale edildiği kaydedildi.