Boğaziçi Yüzme Yarışı dünyanın 1 numarası

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, Dünya Açık Su Yüzme Birliğinin "Dünyanın En İyi 100 Açık Su Yüzme Yarışı" oylamasında ilk sırayı aldı.
Boğaziçi Yüzme Yarışı dünyanın 1 numarası

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme YarışıDünya Açık Su Yüzme Birliğinin (WOWSA) "Dünyanın En İyi 100 Açık Su Yüzme Yarışıoylamasında birinci oldu. 

TMOK'tan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin tanıtımı ve her yaştan insanın spora olan ilgisinin artmasına katkı sağlamasını amaçlayan dünyaca ünlü etkinlik, geçen yıl en iyi açık su yüzme organizasyonu seçilmesinin ardından, "Dünyanın En İyi 100 Açık Su Yüzme Yarışı" listesinde ilk sırayı aldı.

Dünya çapında 49 ülkeden 2 bin 147 yüzücünün katıldığı yarış, organizasyonun kusursuz bir şekilde gerçekleştirilmesi, rekor sayıdaki başvuru ve yüzücü sayısı ile ünlü konukları sayesinde bu unvanı kazandı.

Dünyada 3 binin üzerinde açık su yüzme yarışının ve alanının değerlendirilmeye alındığı liste, organizasyon üyelerinin oylarıyla oluşturuluyor. Objektif kriterlerin kullanıldığı oylamalarda yarışın tarihi, özgünlüğü, zorluğu, popülaritesi, güvenliği, katılımcıların çeşitliliği, organizasyonun sağladığı destek, yarışın o takvim yılı içinde açık su alanında yarattığı katkılarla birlikte göz önüne alınıyor.

"Dünyanın En İyi 100 Açık Su Yüzme Yarışı" listesinde ikinci sırayı Güney Afrika, üçüncü sırayı ise Brezilya'daki organizasyon elde etti.