Böke: Hiçbir şeyden korkmuyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, Kılıçdaroğlu hakkındaki fezlekelerin başsavcılığa gönderilmesine ilişkin, "Hiçbir şeyden korkmuyoruz. Savcılar, o mahkemelerde gerçek bir demokrasi hikayesini dinleyecekler." dedi.
Böke: Hiçbir şeyden korkmuyoruz

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin uzun zamandır yönetilmediğini savundu. Böke, "Yönetilmemek, iktidarın kendi devamlılığını sağlamak tercih ettiği bir yöntem olarak karışımıza çıkıyor." dedi.

Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın tartışılan sözlerine ilişkin çeşitli kınamalar yapıldığını ifade eden Böke, "Bu çürümüşlüğe engel olunacaksa kınamak yetmez, bu tip yapılan yanlışlar mutlaka cezalandırılmalı. Yapılan yanlışlara ceza verilen ve bu cezaların hak ve hukuk çerçevesinde işlediği bir devlet düzeni istiyoruz." diye konuştu.

"Farklılıklarımızla barış içinde yaşayacağız"

LGBT üyelerinin onur yürüyüşüne karşı "bir mafya grubunun bu yürüyüşe engel olacağını açıkça ifade ettiği"ni belirten Böke, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin hukuk kurumlarına sesleniyoruz. Bizler aynı değil, farklı olacağız, farklılıklarımızın savunulmasının yükümlülüğü devlet kurumlarındadır, devlet kurumlarının her bireyi korumasını sağlamak iktidarın sorumluluğudur. Bu sorumluluğu göstereceklerini diliyoruz. Farklılıklarımızla birlikte barış içinde yaşayacağız. Tek bir yurttaşımızın dahi farklılığından dolayı hakarete uğramasına, nefret söylemine maruz bırakılmasına, bu sebeple tehdit edilmesine asla seyirci kalmayacağız."

Komisyonda tartışılacak bir yargı paketinin de geldiğini hatırlatan Böke, kendi geleceğinden korkan bir iktidar olduğunu savundu. Yargı paketine sonuna kadar direneceklerine işaret eden Böke, yargının kimsenin vesayeti altında girmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.

"Türkiye Cumhuriyeti'nin özü Atatürk"

Böke, "Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki fezlekelerin savcılığa ulaşması MYK'da gündeme geldi mi?" sorusuna, "MYK'mızda Türkiye'nin gündemiyle ilgili çok derin meseleler konuşulduğu için mahkeme süreçleriyle ilgili bir değerlendirme yapılmadı. Bizler hiçbir şeyden korkmuyoruz. Eğer savcılar, bu uyduruk fezlekelerden bir hukuki düzen çıkarabileceklerini düşünüyorlarsa o zaman, o mahkemelerde gerçek bir demokrasi hikayesini de sayın genel başkanımızdan dinleyecekler." yanıtını verdi.

Böke, "Cumhurbaşkanı Başdanışmanının 'yeni anayasada Atatürk sadece kurucu sıfatıyla yer alacak, ideolojisine atıfta bulunan maddeler çıkarılacak' açıklaması var. Bu konuda ne söylersiniz?" sorusu üzerine, "Türkiye Cumhuriyeti'nin özü Atatürk. Türkiye Cumhuriyeti'nin özünü yansıtan bir anayasadan, Türkiye Cumhuriyeti'nin özü olan Atatürk'ü çıkarmaya kimsenin gücü yetmez. Biz asla bu söylenenlere geçit vermeyeceğiz." diye konuştu.