Böke: Kimsenin CHP'ye demokrasi dersi verme hakkı yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Böke, Demirtaş'ın 'Kılıçdaroğlu'nun Genelkurmay'dan brifing alındığı' yönündeki iddialara ilişkin "Kimsenin CHP'ye demokrasi dersi verme hakkı yok." dedi.
Böke: Kimsenin CHP'ye demokrasi dersi verme hakkı yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Kılıçdaroğlu'nun Genelkurmay'dan brifing alındığı' yönündeki iddialara ilişkin "Kimsenin CHP'ye demokrasi dersi verme hakkı yoktur" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlubaşkanlığında haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Böke, bugünün Gezi Parkı olaylarının yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

Gezi'deki gençlerin "Özgür bir Türkiye" hayalini savunduğunu, bunu savunurken de "Despotizmin polis şiddetiyle karşı karşıya kaldıklarını" belirten Böke, olaylar sırasında hayatını yitiren ve sakat kalan tüm gençleri saygıyla andıklarını ifade etti.

İktidarın Gezi olaylarından, "Siyasi ders çıkarmak yerine, kendi iktidarını pekiştirecek bir ayrışmaya gitmeyi tercih ettiğini" öne süren Selin Sayek Böke, "Bir kez daha hatırlatalım, Gezi bizi birleştiren bir direnişti ve bu direnişler, Türkiye'nin aydınlık sayfalarında bir ilk olacak." dedi.

"Kimsenin CHP'ye demokrasi dersi verme hakkı yok"

Böke, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Kılıçdaroğlu'nunGenelkurmay'dan brifing alındığı" yönündeki iddiaların sorulması üzerine de şöyle konuştu:

"Siyasetin dedikodular üzerinden yapılmasını çok üzücü buluyorum. ÖzellikleHDP’nin CHP’ye bir demokrasi, samimiyet testi yapmasını da açıkçası biraz komik buluyorum. Hatırlarsanız, Gezi sürecinden bir 'darbe' okumuşlardı. Hatırlarsanız, bütün Türkiye’yi ilgilendiren bir çözüm sürecini kapalı kapılar ardında, şeffaf olmayan biçimde yürütmeyi 'demokrasi' diye tanımlamayı kendilerine hak görmüşlerdi. Gerçek demokrasi mücadelesini, kendi siyasi davasının ötesinde görebilenler, ancak Türkiye partisi olabilirler. Bu açıdan CHP’ye kimsenin demokrasi dersi verme hakkı yok diye düşünüyoruz."

Selin Sayek Böke, başka bir soruyu yanıtlarken de CHP'nin Türkiye'de "Özgürlük, birlikte yaşayalım ve birlikte yaşarken, farklılıklarımızdan korkmayalım" diyen herkesi kendi çatısı altına davet etmeye de devam ettiğini bildirdi.