Böke: Milletin iradesine kastedenleri hesap vermeye götüreceğiz

CHP Parti Sözcüsü Böke, "15 Temmuz'da milletin iradesine kastedenler ve onlara bu ülkeyi teslim eden bütün sivil uzantıları mutlaka hukuk, tarih ve millet önünde hesap vermeye götüreceğiz." dedi.
Böke: Milletin iradesine kastedenleri hesap vermeye götüreceğiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "15 Temmuz'da milletin ve Meclisin iradesine kastedenler, vatandaşlarımızı şehit edenler ve onlara bu ülkeyi teslim eden bütün sivil uzantılar ve sivil darbecileri mutlaka hukuk, tarih ve millet önünde hesap vermeye götüreceğiz." dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlubaşkanlığında, parti genel merkezinde toplandı.

Toplantının ardından açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, geçen hafta TBMM'nin yeni yasama yılının başladığını ancak OHAL nedeniyle bilinen anlamda bir yasama faaliyetinin başlayamadığını bildirdi.

Türkiye'nin terörle ve darbecilerle mücadele etmesi için OHAL'e ihtiyacının olmadığını savunan Böke, bunun için çok acil demokrasiye ihtiyacın olduğunu vurguladı. Böke, "Gazi Meclis eğer eli kolu bağlanmazsa, ayağına prangalar vurulmazsa, terörle de darbeyle de ne kadar iyi mücadele edebileceğini 15 Temmuz gecesinde o bombaların altında gösterdi. Yeter ki Meclis özgür bırakılsın, yeter ki Meclis hak ettiği şekilde milleti temsil ederek işini yapabilsin." ifadesini kullandı.