Boko Haram ile mücadelede 15 militan öldü

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde düzenlenen hava saldırısında ilk belirlemelere göre 15 Boko Haram militanı öldü.
Boko Haram ile mücadelede 15 militan öldü

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde düzenlenen hava saldırısında ilk belirlemelere göre 15 Boko Haram militanı öldü.

Nijerya Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, Borno eyaletinde dün Alpha jetiyle düzenlenen hava saldırısında en az 15 Boko Haram militanının öldürüldüğü, kara birliklerinin yaralı militanların izini sürdüğü belirtildi.

Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi olan Nijerya'da 2000'li yılların başından beri faaliyet gösteriyor. Örgütün lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından Boko Haram'ın 2009'da düzenlemeye başladığı kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 17 bine yakın kişi hayatını kaybetti.

Örgütün eylemleri nedeniyle yaklaşık 2 milyon Nijeryalı, yerlerinden oldu. Nijerya'nın kuzeyinde faaliyet gösteren örgüt, geçen yıldan beri eylemlerini ülkenin sınır komşuları Kamerun, Benin, Çad ve Nijer'e de kaydırdı.