Bölgesel konular görüşüldü

Başbakan Davutoğlu'nun Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Cuburi ile yaptığı görüşmede, Irak ve bölgedeki gelişmeler ile ikili işbirliğinin geliştirilmesi imkanları ele alındığı bildirildi.
Bölgesel konular görüşüldü

Başbakanlık Resmi Konut'ta basına kapalı gerçekleşen ve saat 14.10'da başlayan görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Selim Cuburi ile Resmi Konut'ta yaptığı görüşmede, Irak ve bölgedeki gelişmeler ile ikili işbirliğinin geliştirilmesi imkanlarının ele alındığı bildirildi. 

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Davutoğlu görüşmede Türkiye'nin DAEŞ'le mücadelede Irak'a destek vermeye devam edeceğini dile getirdi, terörizmle mücadelede başarıya ulaşılmasında, Irak içinde uzlaşı ve birliğin sağlanmasının büyük önem arz ettiğini vurguladı. Türkiye’nin bu alanda da her zaman Irak’ın yanında olduğunu kaydeden Davutoğlu, başta son dönemde görüştüğü Başbakan Haydar El Ebadi ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi olmak üzere tüm Iraklı liderlerin de bunu teyit ettiğini belirtti.

Davutoğlu ayrıca, halihazırda Irak Temsilciler Meclisi'nde tartışılmakta olan DAEŞ'le mücadele ve toplumsal uzlaşının güçlendirilmesine yönelik yasama çalışmalarının ivedi ve kapsayıcı bir şekilde sonuçlandırılmasının önemine dikkati çekti.

Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Cuburi ise Türkiye'nin güvenlik ve terörle mücadele alanında Irak'a yönelik destek ve yardımlarının Irak halkı tarafından takdir ve şükranla karşılandığını ifade etti. Cuburi, Irak halkının etnik ve mezhepsel farklılıklar bir yana bırakılarak, başta Anbar ve Diyala olmak üzere terörizmle mücadelede mesafe katedilmesini arzuladığını aktardı.

Görüşmeye MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı.