Bolu Valisi Baruş:10. Yıl Marşı ile ilgili iddiaları inceletiyoruz

Bolu Valisi Baruş, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'in 10'uncu Yıl Marşı'nı yasakladığı iddiasına ilişkin, "10. Yıl Marşı ile ilgili iddiaları inceletiyoruz." dedi.
Bolu Valisi Baruş:10. Yıl Marşı ile ilgili iddiaları inceletiyoruz

Bolu Valisi Aydın Baruş, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'in 10'uncu Yıl Marşı'nı yasakladığı iddiasına ilişkin, "10. Yıl Marşı ile ilgili iddialarıinceletiyoruz. Onun sonucunda soruşturma açılıp açılmayacağına karar verilecek." dedi.

Baruş, Karacasu beldesindeki etkinlikte gazetecilerin, marşın yasaklandığı iddiası üzerine aralarında CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın da bulunduğu grubun İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı eyleme polisin müdahalesine ilişkin sorularını yanıtladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bulunduğu alanda istenmeyen bazı olaylar yaşandığını anlatan Baruş, şunları dile getirdi:

"Emniyet güçlerinin toplanan gruba bir müdahalesi oldu. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki siz, şehrin bir tarafından bir gösteri yürüyüşü düzenlemek istediğiniz zaman usulüne uygun olarak, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nda belirtilen kurallar çerçevesinde valilikten izin almak durumundasınız. Tabii bu izin müessesesi, valilik izin verdiği takdirde toplantı düzenlenmesi şeklinde değil, valiliğe 48 saat önceden haber vermek şeklinde işliyor. Bunun sebebi de 48 saat önceden haber verilsin ki 'o toplantının huzur ve güvenlik içinde yapılması, vatandaşların emniyetini sağlama yönünde gerekli tedbirler alınsın' diye. Düzenlenen toplantı böyle bir toplantı değildi."

İddialar inceleniyor

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz'in söylediği iddia edilen ifadelerin basında yer aldığını anımsatan Baruş, konuyu incelediklerini, sonuca göre gereken işlemlerin zaman kaybetmeden yapılacağını anlattı.

Vali Aydın Baruş, "İnceleme sonucunda hüküm vermek durumunda olduğum için şimdiden kanaat belirtmem doğru olmaz. 10. Yıl Marşı ile ilgili iddiaları inceletiyoruz. Onun sonucunda soruşturma açılıp açılmayacağına karar verilecek." değerlendirmesinde bulundu.