'Bölücü terör örgütü bayram gününü bile kana bulamaktan çekinmemiştir'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayan, Van'daki terör saldırısına ilişkin, "Bölücü hain terör örgütü ülkemizin bayram gününü bile kana bulamaktan çekinmemiştir. Hiçbir terör örgütü, bu ülkenin birliğini bozamayacak." dedi.
'Bölücü terör örgütü bayram gününü bile kana bulamaktan çekinmemiştir'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Van'daki terör saldırısına ilişkin, "Bölücü hain terör örgütü ülkemizin bayram gününü bile kana bulamaktan çekinmemiştir. Ülkemizin birliği ve beraberliğine yapılmış bir saldırıdır. Hiçbir şekilde hiçbir terör örgütü, bu ülkenin birliği ve beraberliğini bozamayacak." dedi.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde Halkalı Yetiştirme Yurdunda çocuklarla kahvaltıda bir araya gelip sorunlarını dinleyen Kaya, onlara armağanlar verdi, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ardından Beylikdüzü Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Güngören Çocuk Evini ziyaret eden Kaya, huzurevi sakinlerinin bayramını kutlayıp çiçek verdi.

Huzurevi ziyaretinden sonra, Güngören'deki Çocuk Evlerini ziyaret eden Kaya, burada da sohbet ettiği çocuklara armağanlar verdi.

Bayramın ilk günü çocuklarla

Ziyaretlerle ilgili AA muhabirine açıklama yapan Bakan Kaya, bayramın ilk gününü çocuklarla paylaşmak istediğini belirterek, şunları söyledi:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak büyük bir aileyiz ve 10 binin üzerinde çocuğumuz var. Bayram sofrasını çocuklarımızla paylaşmak istedik. Önce onlarla kahvaltı yaptık, orada gençlerimiz de vardı. Daha sonra küçük yaştaki çocuklarımızın yaşadığı çocuk evlerini ziyaret ettik. Bir çocuğu güldürmek bizim için en büyük dua. Çocuklarımızın mutlu olmasını sağlamak ve bayramı paylaşmak bize de çok büyük bir heyecan ve keyif veriyor. Çocuk evlerinde çocuklarımız ev ortamında, aile sıcaklığında yetişiyor, güzel bir sistem. Kurumlarımızı yetiştirme yurdundan çocuk evleri sistemine dönüştürmeye çalışıyoruz."

"Ülkemizin birliğine yapılmış bir saldırıdır"

Bayram ziyaretlerine dün Ankara'da başladıklarını dile getiren Kaya, 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarını da ziyaret ettiklerini, bugün de şehit ziyaretlerine İstanbul'da devam edeceklerini aktardı.

İstanbul'daki ziyaretleri sırasında Van'daki terör saldırısından haberdar olduğunu ifade eden Fatma Betül Sayan Kaya, şöyle devam etti:

"Bölücü hain terör örgütü ülkemizin bayram gününü bile kana bulamaktan çekinmemiştir. Ülkemizin birliği ve beraberliğine yapılmış bir saldırıdır. AK Parti binasıyla Valilik arasında diyorlar ama bu saldırı millete yapılmıştır. Hiçbir şekilde hiçbir terör örgütü, bu ülkenin birliği ve beraberliğini bozamayacak. Bütün terör örgütleriyle mücadelemiz, en kuvvetli bir şekilde devam edecek. 15 Temmuz'da da büyük bir hain kalkışmayla karşı karşıya kalan millet, canını ve bedenini, tankların ve helikopterlerin önüne siper etti. Hain darbe girişimini, hep beraber millet durdurdu. Millet bu birlik ve beraberliği sağladığı sürece, hiçbir terör örgütü başarıya ulaşamayacak. Bölücü terör örgütüne yönelik devletimizin ciddi operasyonları devam ediyor. Bayram gününde milletimize tekrar saldırdılar. Bu millet onların ne olduğunu biliyor ve hep birlikte bütün terör örgütlerinin karşısında devlet millet el ele mücadelemiz devam edecek."