Bomba malzemelerini İzmir'e getiren terörist yakalandı

İzmir'de, terör örgütü PKK üyelerinin saldırı amaçlı kente geldiği ihbarı üzerine başlatılan operasyonda, bomba malzemelerini İzmir'e getirdiği bildirilen Mehmet D, gözaltına alındı.
Bomba malzemelerini İzmir'e getiren terörist yakalandı

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinceterör örgütü PKK üyelerinin saldırı amaçlı kente geldiği ihbarı üzerine başlatılanoperasyonda, firari 2 şüphelinin kimliği belirlendi.

Polis ekipleri, zanlılardan Iğdır nüfusuna kayıtlı Mehmet D'yi (23), ağabeyinin Bayraklı'daki evinde yakaladı.

Bomba malzemelerini İzmir'e getirmiş

Sütçü İmam Üniversitesi öğrencisiyken örgüte 2014 yılında katıldığı öğrenilen Mehmet D'nin, örgütün dağ kadrosunda yer aldığı ve bomba malzemelerini İzmir'e getirdiği bildirildi.

Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı diğer şüpheli A.D'yi (36) arama çalışmaları devam ediyor.

Bu arada, şüphelilerle ilgili fotoğraflar da İzmir Emniyet Müdürlüğünce basın mensuplarına dağıtıldı.

Operasyon

Polis ekipleri, dün gece terör örgütü PKK üyelerinin saldırı amaçlı kente geldiği ihbarı üzerine çalışma başlatmış, araçlar ve otobüsler durdurularak kimlik kontrolü yapmıştı. Bazı yollarda kapama noktası oluşturan polis ekipleri, araçlar ile belediye otobüslerinde eşkali verilen şüpheliyi aramıştı.

Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri de Limontepe bölgesindeki ormanlık alanda helikopter destekli çalışma başlatmıştı.

Şüphelilerin kentte irtibatlı olduğu yerler tespit edilerek bu adreslerde yapılan aramalarda da bir kalaşnikof tüfek, bu silaha ait 3 şarjör, 61 mermi ile "Glock" marka bir tabanca ve buna ait 18 mermi, çok sayıda örgütsel döküman ele geçirilmiş, 7 şüpheli gözaltına alınmıştı.