Borcunu kapatana yüzde 20 indirim uygulaması başladı

TOKİ'den taksitle konut alanlara yönelik başlatılan indirim uygulaması bugün başladı.
Borcunu kapatana yüzde 20 indirim uygulaması başladı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından satılan konutlara yönelik başlatılan ''borcunu erken kapatana yüzde 20 indirim'' uygulaması bugün itibariyle başladı.

TAMAMINI KAPATMAYANLAR DA YARARLANACAK

TOKİ bu yılki indirim kampanyasında esnek ödeme planı da yaptı. Yüzde 20 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 20 indirim kampanyasından faydalanabilecek.

İNDİRİM İÇİN SON TARİH: 18 MAYIS

Turan, kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının 24 Nisan-18 Mayıs tarihleri arasında ilgili bankaya başvuruda bulunabileceğini belirterek, "Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın son başvuru tarihine kadar başvurularını yapması gerekir. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak" diye konuştu.

İNDİRİMDEN YARARLANMANIN ŞARTLARI

Borcunu erkenden kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları indirim uygulamasından yararlanmaları için ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor. Kampanyadan satışları 2016 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2016 yılı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri sahipleri yararlanacak.Vadesi 12 ay ve daha az kalan projeler de indirim kampanyasına dahil edilmedi.

0,99 FAİZ ORANIYLA KREDİ İMKANI

Kampanya kapsamında konut alıcıları borç bakiyelerini kapatarak söz konusu indirimden faydalanmak istemeleri halinde gayrimenkul satış sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan 0,99 faiz oranıyla konut kredisi de kullanabilecek.