Borsa İstanbul paralel medyanın hedefi oldu!

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (BİAŞ) Yönetmeliği'ne aykırılıklar nedeniyle işlem sırası dönem dönem kapatılan ve en son 'Gözaltı Pazarı' na alınan Bank Asya'yı aklamak için paralel medya iftirada sınır tanımıyor.
Borsa İstanbul paralel medyanın hedefi oldu!

Paralel yapının yayın organı Zaman Gazetesi, tamamen yönetmeliğe uygun olarak alınan kararların hukuka aykırı olduğunu savunarak, mağdur olduğunu iddia ettiği Bank Asya yatırımcılarını Borsa İstanbul Genel Müdürü İbrahim Turhan ve Borsa Yönetim Kurulu üyeleri hakkında dava açmaya çağırdı.

Paralel yapının bankası olarak bilinen Bank Asya'nın işlemler için gerekli yeterliliği sağlayamaması gerçeğini çarpıtan gazete, Borsa İstanbul Genel Müdürü İbrahim Turhan'a karşı karalama kampanyası başlattı. Turhan'ın hukuka aykırı işlem yaptığını savunarak bunlarla ilgili gerekçeler üretmeye çalıştı. Turhan'ın makam beklentisiyle kararlar aldığını yazarak yine gerçekleri çarpıtma yoluna gittiler.

Paralel medyanın birçok konuda olduğu gibi bu karalama kampanyasında da amacının iftiralarla görevini yapan kişileri yıldırmak olduğu belirtiliyor.

STAR GAZETE