Boru ve atık malzemelerden ev eşyası yapıyor

Boru ve atık malzemelerden ev eşyası yapıyor

Çorum'da bir otelde teknik servis müdürlüğü yapan İbrahim Coşkun (34), su borusu, doğal gaz boruları, vana, anahtar gibi malzemeleri, avize, masa lambası, sehpa, abajur ve masa telefonu gibi ev eşyalarına dönüştürüyor.

Endüstri meslek lisesinin elektrik bölümü mezunu olan Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıl önce su borusundan avize yaparak bu işe başladığını söyledi. Coşkun, ilk başlarda boş vakitlerini değerlendirmek istediğini, daha sonra ürettiği eşyalara talep olması nedeniyle daha farklı tasarımlar yapmaya başladığını belirtti.

Yaptığı eşyaların tasarımlarının tamamen kendisine ait olduğunu ifade eden Coşkun, "Ben hobi olarak başladığım bu işte farklı tasarımlara imza atmak istiyorum. Hiç bir yerde bulunamayacak şeyler imal etmeye çalışıyorum. Şimdiye kadar bu işi profesyonelce yapan birine rastlamadım. Yaptığım bu tasarımları daha da geliştirip talep karşılığında piyasaya da sunabilirim." dedi.

Tasarladığı eşyaları çoğunlukla evinde imal ettiğini anlatan Coşkun, ürettiği eşyaların çevresinde dikkat çektiğini bunları daha fazla kişiye ulaştırmak istediğini bildirdi. 

Ürettiği eşyalarda doğal gaz ve su tesisat malzemeleri kullandığını vurgulayan Coşkun, "İlk olarak su borularından avize yaptım. Daha sonra masa lambaları yaparak bu işi sürdürdüm. Ancak hiç kimsenin yapmadığı şeyler yapma arzusu vardı içimde. Bu arzuyu çalışmalarıma yansıtarak yeni şeyler üretmeye başladım. Bugüne kadar su borusundan sehpa, telefon, çeşitli fonksiyonları olan tır şeklinde aksesuar, düşünen robot şeklinde masa lambası, abajur, gibi eşyalar ürettim. Hepsinin kendine has tasarımları var. Yaptığım malzemelerde elektrik çarpma tehlikesi yoktur, elektrik sistemine de zarar vermez. İçlerini tamamen izolasyonla kaplıyorum" ifadelerini kullandı.

Tasarımlarıyla atık malzemeleri de değerlendirdiğini bildiren Coşkun, kullandığı malzemelerin çoğunu satın aldığını dile getirdi. 

Kişiye özel tasarımlar da yapabileceğini bildiren Coşkun, "Amacım yaptığım bu tasarımları halkımıza tanıtabilmek ve talep doğrultusunda farklı tasarımlara imza atmak." dedi.