Boş kalan evler madde bağımlılarına yaradı

Boş kalan evler madde bağımlılarına yaradı

Antalya'da bir firma tarafından birden fazla kişiye satılan ve yargı süreci devam ettiği için kimsenin oturmadığı evleri, madde bağımlıları ile evsizler kullanmaya başladı.

Antalya'da faaliyet gösteren bir inşaat firmasının sahibi Ahmet Sakızoğlu hakkında, proje üzerinden birden fazla kişiye ev satarak yaklaşık 500 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve dolandırıcılık" suçlamasıyla Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Sakızoğlu tarafından, Yeşildere Mahallesi 1176 Sokak'ta yapımı tamamlanan 186 dairelik sitedeki evler birden fazla kişiye satıldı. Konuyla ilgili yargılama devam ettiği için, evlerin büyük bölümü boş kaldı. Tapusunu alan az sayıdaki ailenin kaldığı sitedeki boş evler ise madde bağımlılarının ve evsizlerin mekanı haline geldi.

Site sakinlerinden Aynur Ciritoğlu, AA muhabirine, sitede yaklaşık 20 ailenin kaldığını söyledi. Apartmanların giriş kapılarının tamamen kırıldığını anlatan Ciritoğlu, "Her yer uyuşturucu iğneleriyle dolu. Mecbur olduğum için bu sitede oturmaya devam ediyorum. Evime girip çıkarken korkuyorum. Akşamları hiç dışarı çıkamıyoruz" dedi.

Aynı sitede oturan Kemal Öztürk ise sitenin adeta "uyuşturucu batağı" haline geldiğini belirtti. Sitede her an karşılarına madde bağımlılarının çıktığını bildiren Ciritoğlu, "Eve girerken 'bugün başımıza ne gelecek' diye düşünüyoruz. Önümüzü kesip para istiyorlar. Yetkililerden bir çare bulunmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Madde bağımlısı olduğunu söyleyen 19 yaşındaki H.Ö. de "Zeytinköy'den uyuşturucuyu alıp kullanmak için buraya geliyorum. Kullandıktan sonra çıkıyorum. Sürekli burada kalan madde bağımlıları var. Benim kendimden başka kimseye zararım yok ama uyuşturucu madde bulamayınca gözü kimseyi görmeyen insanlar var. Beni de gasp ediyorlar" dedi.

- Olayın geçmişi

Antalya'da faaliyet gösteren bir inşaat firmasının sahibine ve yetkililerine yönelik Mayıs 2013'deki operasyonda gözaltına alınan 21 kişi "suç işlemek için örgüt kurmak ve dolandırıcılık" iddiasıyla tutuklanmıştı.

Sanıkların tamamı, dava sürecinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, firma sahibi Ahmet Sakızoğlu'nun bacağına elektronik kelepçe takılmıştı. 31 Mart'tan bu yana bacağına takılan elektronik kelepçeden sinyal alınamayan Sakızoğlu'nun Türkiye genelindeki elektrik kesintisini fırsat bilerek kelepçeyi çıkardığı sanılıyor.

Sakızoğlu, operasyondan önce kiralık Ferrari marka otomobille çektirdiği fotoğraflar nedeniyle "Ferrarili müteahhit" olarak anılıyordu.