Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Boş verin, ligde kalalım yeter!

Boş verin, ligde kalalım yeter!

Lige milli maçlar nedeniyle ara verilmişti, milli ara sonrası Konyaspor Rizespor’un konuğu oldu. Konyaspor’da çok sayıda oyuncu ülkesinin milli takımına gitti. Hurtado’nun ülkesinin milli takımında sakatlanması Konyaspor için büyük kayıp oldu.

Konyaspor’un kadro kalitesinin çok iyi olduğu konusunda hepimiz hem fikiriz, Konyaspor’un geride kalan 9 haftada 27 puan toplaması sürpriz olmazdı fakat Konyaspor 9 haftada sadece 13 puan toplayabildi. Kaybedilen 14 puan için yüzde 90 oranında teknik ekibi suçlu görenlerdenim.

Rıza Çalımbay’a geldiği günden beri karşıyım,  ligi takip ediyoruz. Ligde kim ne yapar, kimin futbol mantalitesi nasıl az çok kestirebiliyoruz. Geçen sezon Mustafa Reşit Akçay gittiğinde keşke Antalya’dan Rıza Çalımbay’ı takımın başına getirseydik demiştim.  O günün futbol şartları, takımın yapısı buna müsaitti. Sergen Yalçın takımın başına gelmesinde ise hep Sergen’den yana oldum çünkü Sergen Yalçın göreve başladığı takımlarda ilk 10 hafta performansı o günün şartlarında Konyaspor’u ligde tutmaya yetecekti. Öyle de oldu bu takım geçen sezonun son 10 haftasında 1,8 puan ortalaması tutturdu…

Sezon başı Rıza’ya karşıydım, çünkü Rıza hoca yaz kamplarını boş geçiriyor, kondisyon ekibi yeterli değil. Konyaspor Rıza hoca ile 9 hafta idare etti, bundan sonra da Rıza ile devam etmelidir. Şartlar oluşur, bu takımı tanıyan bu şehrin benimsediği hoca Konya’ya gelecek olur o zaman Rıza ile yollar ayrılabilir…

Konyaspor, farklı bir gelişme olmaz ise Rıza ile yola devam etmelidir, koca bir sezonu heba ettik ama bu saatten sonra kan değişikliğinin faydalı olması çok mümkün gözükmüyor zira göz göre göre heba olan 14 puan geri gelmeyecek…

Gelelim Rize maçına, Konyaspor Rize’de iyi mücadele etti, goller kaçırdı. Rizespor mücadelesinde sanırım Serkan’ın forması hiç kirlenmedi. Bu takımın kadro kalitesinin kıymetini bilememek kahrediyor olsa da deplasmanda kazanılan 1 puan mutlak kazanç olarak görülmelidir.

Fofana’nın forma giymesini hep eleştiriyorum, nitekim maçın 43. dakikasında Fofana Konyaspor forması giymeye layık olmadığını bir kez daha tescilledi. Futbolcu oynar, eleştiririz kızarız filan ama Fofana sorumsuz bir oyuncu. Rakip yanından geçip gidiyor, Fofana efendi halı sahada şişen 45’lik abi gibi eli belinde rakibi seyrediyor. Süper Lig’de mücadele eden bir oyuncunun böyle sorumsuz olması kabul edilemez.

Maç sonu yaşanan olaylar oldu. Özellikle Uğur’a yapılan saygısızlığı kabul etmek mümkün değil. Son derece centilmence geçen bir maçın sonunda böylesi olayları çok yadırgadım.

Konyaspor bu hafta sonu Konya’da Başakşehir’i konuk edecek. Bir tarafta doğaçlama futbol oynatan Rıza Çalımbay, diğer tarafta sistemi olan rakibi iyi etüt edebilen Abdullah Avcı. Konyaspor iç sahada puan kaybederse Konyaspor için çok sorun olmaz ancak Rıza Çalımbay için çok acı sonuçlar doğurabilir.

Ben tekrar bir konuya değinmek istiyorum, Konyaspor yönetimi sorumluluk alıp bu takıma dışardan kondisyoner getirmelidir. Ligin ilerleyen diliminde bu konuda önemli sorun yaşayabiliriz. Konyaspor bundan sonra sıradan orta sıra takımı oldu, hedef ligde kalalım yeter…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR