Bosna Hersek'te oy verme işlemi sona erdi

Bosna Hersek'teki yerel seçimlerde oy verme işlemi sona erdi.
Bosna Hersek'te oy verme işlemi sona erdi

Bosna Hersek'te yerel seçimlerde oy verme işlemi sona erdi.

Oy verme işleminin TSİ 20.00'de sona erdiği, TSİ 16.00'ya kadar seçmenlerin yüzde 38,78'sinin oylarını kullandığı açıklandı.

Bosna Hersek'teki kayıtlı 3 milyon 263 bin 906 seçmen, yurt içi ve yurt dışında kurulan 5 bin 469 sandıkta yeni belediye başkanları ve meclis üyelerini belirlemek için oy kullandı.

Seçimlerde, yerel yönetimler için 171 bağımsız aday ile ülkede faaliyet gösteren 102 parti ve 103 siyasi koalisyondan adaylar olmak üzede toplamda yaklaşık 30 bin 500 aday yarıştı.

Seçim komisyonu üyeleri arasında arbede yaşandı

Ülkenin güney kesimlerinde bulunan Stolac şehrindeki oylamanın iptal edildiği, belediye başkan adayı ile seçim komisyonu üyeleri arasında arbede yaşandığı belirtildi.

Bosna Hersek Merkez Seçim Kurulu (CIK) Başkanı Ahmet Santic, düzenlediği basın toplantısında, resmi olmayan bilgilere göre Stolac şehrindeki oylamanın iptal edildiğini belirterek, belediye başkan adayının seçim komisyonu üyelerine fiziksel saldırıda bulunduğunu açıkladı.

"Saldırı sonrası iki komisyon üyesi acile kaldırıldı"

Stolac'daki emniyet güçleriyle irtibatta olduklarını ifade eden Santic, "Öğle saatlerinde, yerel seçimlerde aday olan şahıs oylama yerine gelip seçim komisyonu başkanı ve iki kişiye fiziksel saldırıda bulundu. Saldırı sonrası iki komisyon üyesi acile kaldırıldı." dedi.