Bosna'nın 'ada camisi' manzarasıyla büyülüyor

Bosna Hersek'in kuzeybatısındaki Bosanska Otoka beldesinde, Una Nehri üzerindeki küçük bir adada inşa edilen Şehir Camisi, manzarası ve güzelliğiyle görenleri büyülüyor.
Bosna'nın 'ada camisi' manzarasıyla büyülüyor

Bosna Hersek'in kuzeybatısındaki Bosanska Otoka beldesinde, Una Nehri üzerindeki küçük bir adada inşa edilen Şehir Camisi, manzarası ve güzelliğiyle görenleri büyülüyor.

Bosna'daki savaş sırasında yıkıldıktan sonra yeniden inşa edilen cami, aynı zamanda Avrupa'da nehir üzerindeki bir adada bulunan tek cami olma özelliğini taşıyor.

Tarihe tanıklık eden ve farklı dönemlerde tam dört kez yıkılan caminin imamı Mujo Cehic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez 1565 yılında inşa edilen tarihi caminin, Bosna'daki son savaşta Sırp birliklerince yıkıldıktan sonra 2001 yılında yeniden inşa edildiğini söyledi.

Camide 26 yıldır imamlık yaptığını anlatan Cehic, savaşta yıkıldıktan sonra yeniden inşa edilen camide ilk ezanı okuduğu için gururlu olduğunu ifade etti.

Caminin tarihi hakkında bilgi veren Cehic, 1565 yılında bölgedeki kaleyi fetheden Osmanlı askerlerinin kullanımı için ahşaptan inşa edilen caminin, 1791 yılına kadar bu ilk haliyle ayakta kaldığını belirtti. 

Günümüzdeki caminin temellerinin savaştan sonra, 1997 yılında atıldığını anımsatan Cehic, caminin Boşnak kültür ve tarzına uygun olarak inşa edildiğini ifade etti.

bosnanin-ada-camisi-manzarasiyla-buyuluyor.jpg