Bosna’nın gülü; Bir Türk

Türkiye’den giderek Bosna Hersek’te Bosanska Ruza yani Bosna Gülü adında bir otel açan Yavuz Karaman Bosna Hersek’e yapılan Türk ziyaretçi akınını ve bu ziyaretin mahiyetini gazetemize anlattı.
Bosna’nın gülü; Bir Türk

Özellikle son zamanlarda Türkiye’den Bosna Hersek’e çok sayıda turist geldiğini aktaran Bosanska Ruza yani Bosna Gülü otelinin sahibi Yavuz Karaman bu nedenle otel sektörüne yöneldiklerini belirtti. “Daha önce Türk turistler buraya 40 kişilik gruplarla geliyorlardı. Ama şimdi 5-10 kişilik gruplar halinde ya da bireysel gelinmeye başlandı. Çünkü ülkemizde insanlar rahat gezmeyi seviyorlar. O nedenle bizde otel sektörüne yöneldik” diyen Karaman, otellerinin özelliklerini şu şekilde anlattı; “Otelimizi tamamen Boşnak ürünlerinden yapmaya çalıştık. Her şehrin ayrı ayrı resimlerini çekerek odalara koyduk. Mostar odası, Travnik odası gibi turistik yerlerin odalarını yaptık. Mobilyalarımız tamamen ahşap ve el yapımı. Boşnak el yapımı sanatına ağırlık vermeye çalıştık. Otelimiz şehir merkezine 200 metre mesafede. 50 yatak kapasiteli 15 tane odamız var. Çocuklar için koyulan ek yataklar ile birlikte 60 yataklık bir kapasitemiz var. 40 kişinin çok rahat bir şekilde kalabileceği bir otel”

bosnanin-gulu--(2).jpg

“EVLERİNDE GİBİ HİSSEDECEKLER”
Türkiye’den ziyaretçi sayısının git gide arttığını ifade eden Karaman, “önceki yıllara oranla en çok ziyaretin bu yıllarda olacağını düşündük. Araplar için vize sorunu olmadığından Araplar da buraya sık sık geliyorlar. Ama en çok turist oranı Türkiye’den” diye konuştu. Teknolojik imkanlara da sahip olduklarının altını çizen Yavuz Karaman, “En yüksek, en hızlı internet ağına sahibiz. Otelimiz her şeyiyle dört dörtlük bir otel. Türk kahvaltısı var, gelen misafirlerimiz Bosna Gülü’nde kendilerini Türkiye’de gibi, evlerinde gibi hissedecekler” dedi.


bosnanin-gulu--(1).jpg
BOSNA’DA HAYAT UCUZ
Bosna Hersek’e gitmek için çok sayıda sebep olduğunu ifade eden Karaman, “Bosna’nın doğası çok güzeldir, Karadeniz’i andırır. Osmanlı döneminden kalan camiiler, külliyeler, medreseler bu bölgede çoğunluktadır. Ayrıca Boşnak insanı ile Türk insanı arasında bir bağ vardır. Yemek, içmek, seyahat burada ucuz” diye konuştu. İstanbul’dan Saraybosna’ya sezon dışında 4, sezonda 6-7 hatta 8 direkt uçuş olduğunu aktaran Karaman fiyat açısından da uygunluğa dikkat çekti. 1 ay öncesinden alınacak uçak bileti fiyatlarının daha ekonomik olacağını da söyleyen Yavuz Karaman, “120-250 Euro arasında bilet fiyatları değişebiliyor. Bu da yaklaşık 300-350 liraya Bosna’ya gidiş dönüş bileti almak anlamına geliyor” dedi. Odalarının 30 Euro civarında bir paraya denk geldiğini söyleyen Karaman, www.bosnatour.net internet adresinden bize ulaşabilirler. “Bosna Hersek’e gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız” diye konuştu.

MÜCAHİT YAPRAKCI

Kaynak:YENİ HABER