Ali Küçükceran

Ali Küçükceran

BÖYLE GELMİŞ BÖYLE Mİ GİDECEK?

BÖYLE GELMİŞ BÖYLE Mİ GİDECEK?

Torku Konyaspor’da geçtiğimiz sezon göreve gelen Mesut Bakkal kimilerine göre başarısız kimilerine göre başarılıydı. Geçtiğimiz sezonu 11. sırada ve 42 puanla bitirmiş tecrübeli teknik adama bu sezon da takım emanet edilmişti. Sezona Avrupa hedefiyle başlanmış ve bu hedef doğrultusunda önemli transferler yapılmıştı. Peki, neden sabredilmedi? Takımın 7.hafta sonunda 6 puan toplaması tabi ki olumlu bir durum değil ama bu kadar kısa vadede teknik adam değişikliği ne kadar doğru?

 

Türkiye’de futbolun yanlış yönetildiği konusunda pek çok insan hemfikir. Takımlarımızın Avrupa’daki durumu ortada, milli takım desek hakeza sürekli kötüye gidiyor. Peki, neden çözüm bulunamıyor? Biz çözümü sürekli teknik adam değişikliğinde buluyoruz. İşler kötü gidince taraftarından tutunda yöneticilere kadar herkes böyle düşünüyor. Durum böyle olunca da biz neden daimi başarılar yakalayamıyoruz, neden uluslararası platformda kalıcı olamıyoruz sorularını tekrarlayıp duruyoruz.

 

Teknik direktör değişikliğinin etkili olduğu, işleri düzelttiği örnekler var elbette fakat bunların hepsi kısa vadede devamlılığı olmayan başarılar. Öncelikle uzun vadede başarılı olmak isteniyorsa oluşturulan teknik ekibin de uzun vadeli olması gerekir.

 

Mesut Bakkal’ın yanlışları olmuştur, kötü sonuçlar da aldı fakat oynatmaya çalıştığı bir taktik, oturtmaya çalıştığı bir sistem vardı. Biraz sabredilip biraz şans tanınsaydı belki de bugün başarısız olur ama yarın hayal edilen başarılar gerçek olabilirdi.

 

Biraz da Aykut Kocaman’ın takımı devralmasında bahsedecek olursak Aykut Hoca kendini ispatlamış bir teknik adam. Onunla ilgili düşüncelerim tamamen olumlu kısa vadede başarılı olacağını düşünüyorum, peki ya uzun vadede ne olur? İşler kötüye gidince yıllardır izlediğimiz senaryo tekrar mı edecek? Bu böyle gelmiş umarım bu şekilde devam etmez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Küçükceran Arşivi
SON YAZILAR