Böylesi görülmedi: 1 maç 800 TL

Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan'ın gerekçesi de ilginçti. Bu sezon aldıkları cezalardan dolayı böyle bir fiyat belirlediklerini kaydeden Körüstan, 'Birçok maçta hasılattan yoksun kaldık, bunu çıkarmamız lazımdı' dedi
Böylesi görülmedi: 1 maç 800 TL

Ziraat Türkiye Kupası'nda bugün Galatasaray, Bursaspor'a konuk olurken yeşil-beyazlı kulübün misafir takım için uyguladığı bilet fiyatı dudak uçuklattı. 3 büyük takımın taraftarlarına deplasmanda farklı fiyat tarifesi uygulanması alışılmış bir durum olurken Bursaspor'un belirlediği fiyat, önceki örneklerinin çok çok üzerindeydi. Bursaspor Kulübü'nden yapılan açıklamada Bursagaz VIP B tribünü 1. sıra 300, 2-6'ncı sıralar 200, kapalı C tribünü 100, maraton tribünü 50, açık kale arkası tribünü 800, misafir tribünü 800 TL olarak belirlendiği bildirildi.

KÖRÜSTAN: BELİRLENEN FİYATTA KİMSE ART NİYET ARAMASIN

Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan ise bilet fiyatıyla ilgili yaptığı açıklamada bu sezon aldıkları cezalardan dolayı fiyatları yüksek tuttuklarını belirtti. 'Bu sezon aldığımız cezalar nedeniyle hasılattan çok yoksun kaldık. Bunu çıkarmamız lazımdı' diyen Körüstan, Bursaspor taraftarının yer aldığı kale arkası tribünün de aynı fiyat olduğunu hatırlatarak 'Sadece G.Saray taraftarlarına özel bir uygulama değil. Bursa taraftarlarına da aynı fiyat uygulanıyor' dedi. Körüstan daha sonra yeni bir açıklama yaparak tepkilerinin TFF'ye olduğunu söyledi.

Galatasaray'dan tepki: Direkt kapatsalardı

Galatasaray yönetimi, Bursaspor kulübünün 90 dakikalık bir kupa mücadelesi için deplasman tribününde 1 bilete tam 800 lira fiyat biçmesine tepki gösterdi. Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, 'Bursaspor maçı Galatasaray taraftarına kapatsaymış. Direkt yöntemi seçmemişler demek ki. Ancak bu uygulama federasyonun kurallarına aykırı bir yöntem. Federasyonun yönetmeliğine göre aynı kategorideki biletleri farklı fiyata satamazsınız. Nasıl bunu yaptıklarını anlamadım. Bu yanlışlarından döneceklerdir diye düşünüyoruz' ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada Bursaspor'a tepki

Bursaspor Kulübü'nün 800 TL'lik bilet fiyatı, sosyal medyada da tepkiye neden oldu. Maça gitmek için hazırlık yapan G.Saray taraftarları bu fiyata Twitter üzerinden tepki gösterdi. Birçok takımın 800 TL'ye kombine sattığını söyleyen taraftarlar, tepkilerini şöyle dile getirdi.

İşte o mesajlardan bazıları:

- 800 TL bilet mi olurmuş. Bu kafayla Bursa Barcelona'dan zengin olur.

- 800 TL bilet parası isteyen Bursa'ya birisi hatırlatsın, bu ülkede bu paraya futbolcu bonservis bedeli ödeniyor.

- Bursa'nın bilet konusundaki bu tavrı G.Saray ve taraftarlarından korktuğunun büyük bir göstergesi. Yazıklar olsun.

- Bursa deplasman biletlerini 800 TL yapmış. Ne oluyoruz yahu? CL logosundaki 8 yıldızdan biri biz değiliz, bunlar sanki. 800 TL bir işçinin bir aylık maaşı.

- Düşün, 1 ay çalışıyorsun maaşını alıyorsun, maça gidiyorsun, paran bitiyor!'

- 1995 model Murat 131'im var. Kale arkası biletiyle takas yapar mısınız?