Bozdağ: DEAŞ ile en etkili mücadele eden ülke Türkiye'dir

Adalet Bakanı Bozdağ, "Bugün terör örgütü DEAŞ ile en etkili mücadele eden ülke hangisidir derseniz, Türkiye Cumhuriyeti devletidir." dedi.
Bozdağ: DEAŞ ile en etkili mücadele eden ülke Türkiye'dir

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Genel Kurulu'nda Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerinde söz aldı ve devam eden tartışmalar nedeniyle kısa bir açıklama yapma gereği duyduğunu söyledi.

"DEAŞ bir terör örgütüdür." diyen Bozdağ, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, daha Türkiye'de çok az kişinin ismini duyduğu dönemde dünyada ilk defa DAEŞ'i terör örgütü ilan eden ülkeler arasında yer aldığını, o günden beri de DAEŞ terör örgütüyle etkili ve kararlı bir biçimde mücadele yürütüldüğünü anlattı. 

Bozdağ, "Şu ana kadar DEAŞ terör örgütüne mensup olduğu ve eylem yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 bin 617 kişi olmuştur. Tutuklama kararı verilen bin 117 kişi olmuştur. Hakkında adli kontrol kararı verilen de 557 kişidir. 500 civarında kişi de DEAŞ terör örgütünden terörist vardır." diye konuştu.

"Bin 300 civarında DAEŞ'li terörist etkisiz hale getirildi"

Çok yakın zamanda hem Genelkurmay Başkanı hem de İçişleri Bakanlığının konuyla ilgili açıklamalar yaptığını belirten Bozdağ, bugüne kadar etkisiz hale getirilen DEAŞ mensuplarına ilişkin rakamlar verdiklerini, bin 300 civarında DAEŞ'li teröristin etkisiz hale getirildiğinin belirtiliğinin altını çizdi.

"Bugün terör örgütü DEAŞ ile en etkili mücadele eden ülke hangisidir derseniz, çok tereddütsüz söylüyorum, Türkiye Cumhuriyeti devletidir." diyen Bakan Bozdağ, -"Türkiye üzerinden, Türkiye Cumhuriyeti devleti onayıyla herhangi bir şekilde DEAŞ terör örgütüne terörist aktarımı yapılmamıştır. Bunu iddia edenler Türkiye'den, Türkiye Hükümeti'ne, AK Parti'ye büyük iftira etmektedir." ifadelerini kullandı.

Bozdağ, konuşmasına şöyle devam etti:

"DEAŞ terör örgütü Türkiye'nin dört bir yanında ülkenin içinde eylem yaparken, bu ülkenin Hükümeti DEAŞ terör örgütüne destek verebilir mi Allah aşkına? Bunu birisinin düşünebilmesi...Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, bugün AK Parti, yarın başkası olabilir. Herhangi bir cumhuriyet hükümetini itham etmesi kabul edilebilir bir şey değil."