Bozdağ: Şu anda henüz böyle bir adım atma ihtiyacı gözükmüyor

Bozdağ: Şu anda henüz böyle bir adım atma ihtiyacı gözükmüyor

Adalet Bakanı Bozdağ, FETÖ soruşturmasının kapsamının genişlemesi nedeniyle yargı sürecindeki zorlukların giderilmesi için yeni bir düzenleme yapılması konusunda "İstişarelerimiz sürüyor. Ama şu anda böyle bir adım atma ihtiyacı gözükmüyor" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansına yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasının kapsamının genişlemesi nedeniyle yargı sürecindeki zorlukların giderilmesi konusunda savcıların değerlendirmelerinin son derece önemli olduğunu belirtti.

Bu işin nasıl sağlıklı bir şekilde yapılacaksa, öyle ilerlemesi gerektiğine işaret eden Bozdağ, bu anlamda soruşturmayı yürüten savcıların görüşlerini önemsediklerini, farklı görüşler olması durumunda da bunun değerlendirilebileceğini bildirdi.

Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Adalet Bakanlığı olarak yasal düzenleme yapılması gereken konularda ancak öncülük yapabiliyoruz. Onların yasalara uygun iş yapmaları gerekiyor. Eğer bu konuda farklı bir şey olursa, ona elbette bakarız. Bakanlık olarak bu konudaki iş ve işlemlerin anayasa ve yasalara uygun ve adil bir şekilde yürümesi için eksiklerimiz nedir, nasıl tamamlarız, buna dair hukukçularla istişarelerimiz sürüyor. Onlardan yeni şeyler çıkarsa, elbette ona dair de değerlendirmemizi yaparız, sonucuna göre adımımızı atarız. Ama şu anda bizim açımızdan henüz böyle bir adım atma ihtiyacı gözükmüyor."