Bozdağ: “Türkiye’nin bekası için mevcut sistemin değiştirilmesi şart”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türkiye'nin ve Türk milletinin bu topraklarda kıyamete kadar hür olması ve bekası için mevcut hükümet sistemini derhal değiştirilmesi şarttır" dedi.
Bozdağ: “Türkiye’nin bekası için mevcut sistemin değiştirilmesi şart”

Yozgat Belediyesi tarafından Büyük Sinema Kültür Merkezi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı ve Hükümet Sistemi konulu konferansa katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sistemin değiştirilmesi gerektiği yönünde açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin tarihi bir süreci yaşadığını dile getiren Bakan Bozdağ, "16 Nisan 2017 Türk tarihi bakımından büyük bir dönüm ve değişim noktasıdır. Bir reformu yapıp yapmayacağımıza millet olarak karar vereceğiz. 200 yıldır ülkemizde hükümet sistemi tartışılmaktadır. En son parlamenter sistemi hayata geçirdik ve onu uyguluyoruz. Son 93 yıldır bu sistemi değişik versiyonlarıyla meclis hükümet sisteminden parlamenter sisteme giden boyutuyla uyguladık. Ama bütün bu uygulamalar Türkiye'deki tartışmaları hiç bitirmedi" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın herkesin gözü üzerinde olan zor bir coğrafya olduğunu söyleyen Bakan Bozdağ, "Bin yıldır biz Anadolu'dayız. Ama bin yıldır da Anadolu'dan bizim kökümüzü kazıyanlar var. Hiç vazgeçemediler bin yılda geçse vazgeçmeyecekler. Bize düşen Anadolu'ya daha fazla sahiplenmek ve kıyamete kadar yaşatmaktır. Her türlü tehlikeye karşı vatanı muhafaza ve müdafaa etmektir. Yanı başımızda Suriye'de iç çatışma var. 6 yıl oldu 600 binden fazla insan öldürüldü. Irak'ta 14 yıldır savaş var 2 milyondan fazla Iraklı hayatını kaybetti. Milyonlarcası göçtü. Şimdi biz Amerika gibi Avrupa gibi bize ne diyemeyiz çünkü onların gerçekten tuzu kuru çünkü hiçbir batı ülkesinin Suriye'yle 910 km sınırı yok. Irakla 375 km hiçbirinin sınırı yok. Buradaki iç çatışmaların terör hadiselerinin Türkiye'nin güvenliğini ilgilendiremediğini kimse söyleyemez. Yozgat'ın güvenliği Bağdat'ın, Şam'ın, Halep'in güvenliğinden Ankara'nın güvenliği ayrı düşünülemez bizim güvenlik sınırımız Türkiye'nin coğrafi sınırlarıyla başlamaz daha dışarıda başlar. Oralarda güven istikrar olursa Türkiye'de de huzur güven istikrar daha kalıcı olur. Onun için bizim dışarıda yaşanan hadiseleri iyi değerlendirmemiz gerekir" dedi.

Türkiye'nin PKK, DHKP-C, FETÖ terör örgütü dahil eş zamanlı 10 civarı terör örgütü ile dünyada mücadele eden yegane ülke olduğunu vurgulayan Bakan Bozdağ, "Amaçları da bu milleti yıkmak Türkiye'ye verilebilecek en büyük zararları vermektir. Sadece terör örgütleriyle mücadele etmiyoruz. Aynı zamanda bu örgütlerin yularını elinde tutan ülkelerle, istihbarat örgütleriyle, karanlık güç odaklarıyla da mücadele ediyoruz. Onun için bir yandan darbeler, terör, hadiseleri bir yandan etrafımızda yaşanan güvenlik sorunları bize bir şeyi öğretiyor. Türkiye'nin ve Türk milletinin bu topraklarda kıyamete kadar hür olması ve bekası için mevcut hükümet sisteminin derhal gözden geçirilip değiştirilmesi şarttır. Bu topraklarda bundan sonra siyasi istikrarsızlık doğuracak zayıf iktidarlarla Türkiye'nin yönetimine yol açacak bir düzenle Türkiye yoluna devam edemez. Bu devletin geleceği için son derece önemlidir" şeklinde konuştu.

"Aklımın erdiği günden bu yana Avrupa'nın Türkiye'nin iç işlerine seçimlerine halk oylamalarına müdahale için böylesi bir telaş ve korku içinde olduğunu hiç görmedim" diyen Bakan Bozdağ, "Terör örgütleri her seçimde baskı yaparlar tehdit yaparlar başka korkutma yöntemleri kullanırlar. 16 Nisan'da Türkiye Almanya'nın, Hollanda'nın başka bir ülkenin hükümet sistemini değiştirip değiştirmeyeceğini oylamayacak. Biz kendi hükümet sistemimizi oylayacağız" şeklinde konuştu.

Düzenlenen programa Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanı sıra Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, AK Parti milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, siyasi parti il başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Bozdağ, konuşmalarının ardından siyasi parti liderleriyle birlikte fotoğraf çektirdi.

Bozdağ: “Türkiye’nin bekası için mevcut sistemin değiştirilmesi şart”

Bozdağ: “Türkiye’nin bekası için mevcut sistemin değiştirilmesi şart”

Bozdağ: “Türkiye’nin bekası için mevcut sistemin değiştirilmesi şart”