Bozkır MYO’da Mezuniyet Heyecanı

Selçuk Üniversitesi Bozkır Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) 2016-2017 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Diplomalarını alan öğrenciler, törende hep birlikte keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini yaşadı
Bozkır MYO’da Mezuniyet Heyecanı

Bozkır MYO Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen törene, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Bozkır MYO Müdürü Prof. Dr. Osman Tugay, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Dalkıran, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Osman Tugay, yaptığı konuşmada, “Böyle mutlu bir günde sizlerle beraber olmaktan dolayı oldukça mutluyuz. Edindiğiniz bilgi birikimiyle buradan aldığınız diplomalarla mesleki anlamda, araştırmacı ruhunuzu kaybetmeden, kendinizi farklı donanımlarla ve çalışmalarla daha iyi yerlere getireceğinizi temenni ediyoruz.  Bu güzel ülkemizi bilimde, sanatta, kültürde ve teknolojik anlamda önemli yerlere getirmek sizlerin en önemli görevleri ve hedefleri arasında olmalıdır” diye konuştu.

“EDİNDİĞİNİZ TECRÜBELERİ MEMLEKETİMİZE HARCAMANIZI TEMENNİ EDİYORUM”

Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, “Öncelikle bu mezuniyetin hayırlı uğurlu olmasını ve burada edindiğiniz tecrübeleri önümüzdeki dönemlerde memleketimize ve milletimize harcamanızı temenni ediyorum. Allah razı olsun; Bozkırlı hemşehrilerimizin hepsi öğrencilerimizi bağrına bastı. Yaklaşık 22 yıldır devam edegelen bir süreç, nice 22 yıllar devam edecek. Bozkırlılar ve Bozkır Belediyesi olarak kucağını her zaman size açmıştır ve burada da her zaman bir evinizin, bir mekanınızın olduğunu unutmayın” şeklinde konuştu.

“VATANIMIZIN AYAKTA KALMASI SİZİN GİBİ ASIM’IN NESLİYLE MÜMKÜN OLACAK”

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, mezuniyet töreninin hayırlı olmasını dileyerek, öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, “İnşallah bundan sonra da vatanın farklı yerlerinde Selçuk Üniversitesi’nden edindiğiniz birikimleri kullanarak devletimize ve milletimize hizmet edeceksiniz. O yüzden bilginizi, birikiminizi hemen üst üste koyun, ihmal etmeyin, milli ve manevi değerlere bağlı olarak bu vatanın ayakta kalması, sizin gibi Asım’ın nesliyle mümkün olacaktır. Bu birlik ve beraberliği 15 Temmuz’da gösterdiniz. İnşallah Allah başka 15 Temmuzlar göstermesin. Birliğimizin devamı için elinizden gelen gayreti lütfen gösteriniz. Selçuk Üniversitemiz son derece başarılı bir üniversite. Dünya sıralamasında biz, bir yılda 179 sıra atladık. Bu az bir gelişme değil. Türkiye genelinde devlet üniversiteleri arasında 6’ncılığa yerleştik. Tüm üniversiteleri kattığımız zaman 11-12’nci sıraya yükseldik. İnşallah bu yükselerek ilk 3’lere gelecek. Bu sizlerin gayreti, çalışmaları, bizlerin desteğiyle olacak. Akademisyenlerimizin fedakarlığıyla olacak” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından, MYO Müdürü Prof. Dr. Osman Tugay tarafından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka’ya Selçuk Üniversitesi logolu tablo hediye etti. Sonrasında, protokol üyeleri ve öğretim üyeleri tarafından öğrencilere diplomaları verildi. Diplomalarını alan öğrenciler, törende, hep birlikte keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini yaşadı. Mutluluklarını aileleriyle paylaşan öğrenciler, fotoğraf kareleriyle anılarını ölümsüzleştirdi. Bozkır Kaşık ekibinin gösterisinin ardından, MYO Müdürü Prof. Dr. Osman Tugay’a ait ‘Toros Dağları Çiçekleri Fotoğraf Sergisi’nin açılışı yapıldı. Ayrıca mezuniyet töreni kapsamında, öğrenciler arasında gerçekleştirilen masa tenisi turnuvasında dereceye girenlere kupaları verildi.