Bozkır'da Toros Yörüklerinin sorunları ele alındı

Konya'nın Bozkır, Hadim, Taşkent ve Seydişehir ilçelerinde bulunan Toros Yörüklerinin temsilcileri, Göç Eden Sarıkeçililer Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Yagal'ın ev sahipliğinde Bozkır ilçesinde buluştu.
Bozkır'da Toros Yörüklerinin sorunları ele alındı

Tepearası Mahalle koruluğunda Yağal'a ait kıl çadırda düzenlenen toplantıda konuşan Güneydoğum Derneği Başkanı Duygu Sucuka, Bozkur Kaymakamı Mustafa Demir'in daha önce de çalışmalarına destek verdiğini belirterek, "Bu gün GüneyDoğum Derneğinin Yörük çalışmaları kapsamında Bozkır'a Göç Eden Sarıkeçililer Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Yağal ve ilçe protokolünün misafiri olarak geldik." dedi.

Uyuşturucu, kadına şiddet, kadınların iş gücüne katılımı ve göçerler gibi konuları konuştuklarını belirten Sucuka, şöyle konuştu:

"Göçerler konusunu Güneydoğu'da işlerken kendimizi Toros Yörüklerinin içerisinde bulduk, onların sorunlarını işlemeye karar verdik. Güneydoğu'da göçerlerin sorunlarını kitaplaştırdık. İlgili makamlara ulaştırarak demokratik baskılar yaptık. Onlarla ilgili bir kamuoyu oluştu ve birtakım sağduyulu çalışmalar da başladı diyebilirim. Şu anda göçerlerle ilgili kış mevsiminde neler yapılabilir diye bir çalışma yapılıyor. Onları çalışıyorken sesimizi duyan Yörükler, 'Toros Yörüklerini de çalışın' önerisinde bulundu ve kendimizi Yörük dünyasında bulduk. Bu çalışmaları Mersin Belediyesi ve Mersin Üniversitesi ile başlattık. Mersin'de kapsamlı bir çalışma yapıldı ve bugün Yörüklerin kendi mekanlarında, kendi yaşamlarını, kendi yerlerinde incelemek üzere bu ziyareti düzenledik."

Toplantıda AK Parti 22. Dönem Mardin Milletvekili Nihat Eri, Bozkır Kaymakamı Demir, İlçe Emniyet Amir Vekili Veysel Er, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Salih Öncü, İlçe Orman İşletme Şefi Serdar Aygün ve kurum personellerinin yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden şube müdürleri Bilal Kale ve Yavuz Çok hazır bulundu.