Bozok Üniversitesinden 3. Uluslararası Bozok Sempozyumu

YOZGAT (AA) - Bozok Üniversitesince düzenlenecek 3. Uluslararası Bozok Sempozyumu'na 43 üniversiteden 160 bilim insanı, 192 tebliğ ile "Bölgesel Kalkınma...
Bozok Üniversitesinden 3. Uluslararası Bozok Sempozyumu

YOZGAT (AA) - Bozok Üniversitesince düzenlenecek 3. Uluslararası Bozok Sempozyumu'na 43 üniversiteden 160 bilim insanı, 192 tebliğ ile "Bölgesel Kalkınma ve Sosyo-Kültürel Yapı" konularını değerlendirecek.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, üniversitenin konuk evinde düzenlediği basın toplantısında 3. Uluslararası Bozok Sempozyumu hakkında bilgi verdi.

Bozok Üniversitesinin fiziki ve beşeri altyapısının her geçen gün geliştiğini ifade eden Karacabey, öğrencilere de çağın ihtiyaçlarına cevap verecek kalitede eğitim ve öğretim sunmayı ve onları ülkesine ve milletine faydalı bireyler olarak yetiştirmeyi misyon edindiklerini söyledi.

Yerel, bölgesel ve ulusal sorunların çözümüne yönelik bilimsel çalışmalara önem verdiklerini kaydeden Karacabey, "Ulusal ve uluslararası bilimsel organizasyonları sürekli hale getirerek, bilim insanlarımızın dikkatini bu coğrafyaya çekmeyi amaçlıyoruz. Bu etkinlikler sayesinde ilimizin ve bölgemizin gelişimi açısından çözüm önerileri getirerek, sahip olduğumuz potansiyeli açığa çıkarmış oluyoruz. Üniversite olarak, bu tarz bilimsel etkinliklere büyük önem vermekteyiz. Bu kapsamda 2015 yılından itibaren artan bir şekilde uluslararası ve ulusal çapta bilimsel etkinliğe ev sahipliği yaptık. Uluslararası ve ulusal nitelikte 20'ye yakın sempozyum ve kongre gerçekleştirdik, bu süre zarfında 60'a yakın konferans, 5 panel ve 6 çalıştay gerçekleştirdik." dedi.

Bilimsel toplantılarda, Yozgat ve yöresinin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacak konulara öncelik verildiğine dikkat çeken Karacabey, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sene üçüncüsünü 3-5 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz sempozyumun ana teması 'Bölgesel Kalkınma ve Sosyo-Kültürel Yapı' olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda, Yozgat ve çevresinin sosyo-ekonomik açıdan tarihsel gelişimi ve günümüzdeki genel görünümü, göç olgusu ve bölgesel kalkınma, yerel ekonomilerin şehir kültürüne etkileri, sağlık ekonomisinin bölgesel durumu, üniversite-şehir ilişkilerinin ekonomik analizi, tarımsal faaliyetler ve istihdam olanakları, bölgesel kalkınmaya yönelik somut öneriler, bölgedeki endüstriyel faaliyetler ve ekolojik sorunlar gibi çok çeşitli konular ele alınacak."

Karacabey, sempozyumda 43 farklı üniversiteden 160 bilim insanının 52 oturumda 192 tebliğ sunacaklarını belirtti.

Toplantıya Bozok Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Taha Niyazi Karca, Rektör Basın Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sena Kösedağ, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı İzzet Ünlü ve gazeteciler katıldı.

Kaynak: