Brent petrol 49 doları aştı

Brent petrol 49 doları aştı

Brent petrolün varil fiyatı, küresel piyasalarda dolar talebinin azalması ve risk iştahının artmasının etkisiyle dün başlayan yükselişini bugün de sürdürerek 49 doların üzerine çıktı.

Geçen hafta Birleşik Krallık'ta yapılan referandumdan Brexit kararı çıkmasının ardından piyasalarda etkili olan panik havası, yerini merkez bankalarından gelebilecek teşvik beklentilerinin etkisiyle iyimserliğe bıraktı. Bu durum dolara olan talebi azaltırken, petroldeki yükselişi de beraberinde getirdi.

Söz konusu gelişmelerin etkisiyle Brent türü ham petrolün varil fiyatı, dün günü yüzde 2,6'lık artışla 48,74 dolardan tamamladı. Bugün de yükselişini sürdüren Brent petrolün varili, 49,12 doları görmesinin ardından saat 10.45 itibarıyla 49,05 dolardan işlem görüyor.

Analistler, Brent petrolün varil fiyatının dün 50 günlük hareketli ortalamasının üzerine çıkmasının ardından yükselişlerin ivme kazandığına işaret ederek, yukarı yönlü hareketlerin devamında 49,2 ve 50,0 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydediyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise dün yüzde 3,2 yükselerek 48,09 dolardan günü kapatmasının ardından şu dakikalarda 48,4 dolar seviyelerinde dengelendi.