Brexit Partisi liderine sütlü saldırı

LONDRA (AA) - İngiltere’de bir protestocu, Brexit Partisi lideri Nigel Farage'a muzlu sütle saldırdı.Avrupa Parlamentosu seçimleri için propaganda turundaki...
Brexit Partisi liderine sütlü saldırı

LONDRA (AA) - İngiltere’de bir protestocu, Brexit Partisi lideri Nigel Farage'a muzlu sütle saldırdı.

Avrupa Parlamentosu seçimleri için propaganda turundaki Brexit Partisi’nin lideri Farage’a Newcastle’da muzlu süt fırlatıldı.

Beraberindeki heyetle kentin sokaklarında dolaşan Farage’ye yaklaşan bir protestocunun "faşist" diye bağırarak elindeki muzlu süt bardağını İngiliz siyasetçinin üzerine attı.

Korumaları protestocuyu uzaklaştırırken, Farage’nin de kendi ekibine "Bunu nasıl durduramadınız?" diye tepki gösterdiği görüldü.

Farage’nin hafta sonunda İskoçya’nın başkenti Edinburgh’daki mitingi sırasında, çevredeki dükkanlar polisin talebi üzerine süt ürünleri satışını durdurmuştu.

Bu saldırı ile ülkede aşırı sağcılara yönelik süt ürünleri kullanılan protesto sayısı 4’e yükselmiş oldu.

Ülkede geçtiğimiz günlerde İslam karşıtı Pegida’nın İngiltere şubesinin kurucusu Tommy Robinson’a iki kez, Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi’nin (UKIP) milletvekili adayı Carl Benjamin’e de bir kez sıvı süt ürünlü protesto saldırısı gerçekleştirilmişti.

- Brexit Partisi oy patlaması yapabilir

Şubat ayında kurulan Brexit Partisi’nin İngiltere’de perşembe günü yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde oy patlaması yapması bekleniyor.

Anketlere göre iktidardaki Muhafazakar Parti ile ana muhalefetteki İşçi Partisi ülkede yaşanan Brexit krizi nedeniyle oy kaybederken, İngiltere'nin AB'den anlaşmayla veya anlaşmasız olarak bir an önce ayrılmasını savunan Brexit Partisi ile AB üyeliğinin devamını isteyen Liberal Demokrat Parti yükseliyor.

- Brexit krizi

İngiltere'de son bir yılda yapılan kamuoyu araştırmaları, Brexit'in geleneksel siyasi partilere duyulan bağlılığı zayıflattığını ortaya koydu.

Araştırmalara göre, seçmenler Brexit konusunda kutuplaşmış bulunuyor.

İngiltere ile AB, geçen ay yapılan zirvede, Brexit'i 31 Ekim'e erteleme kararı almıştı.

AB, İngiliz hükümetine, parlamentoda daha önce 3 kez reddedilen Brexit anlaşmasını onaylatmayı başarması halinde Birlik'ten daha erken ayrılma seçeneği de sunmuştu.

İngiltere Başbakanı Theresa May, geçen hafta anlaşmanın haziran başında 4. kez parlamentoya sunulacağını bildirmişti.

İngiltere, 29 Mart'ta gerçekleşmesi gereken Brexit'i daha önce de 12 Nisan'a ertelemişti.

23 Haziran 2016’da yapılan referandumda İngiltere halkı, yüzde 48’e karşı yüzde 52 ile AB'den ayrılma kararı almıştı.



Kaynak: